Отборът на Уест Хем записа първа успех през 2015 година във Висшата лига, побеждавайки тима на Хъл Сити на своя „Болейн Граунд“. „Чуковете“ се наложиха с 3:0 след голове на Керъл, Амалфитано и Даунинг.

С победата си Уест Хем се изравни по точки с тима на Арсенал, който е и с мач по-малко. Двата тима имат по 36 точки в архива си, като „артилеристите“ заемат шестото място, докато „чуковете“ са седми.

След скучно първо полувреме и малко положения пред двете врати, домакините успяха да излязат напред в резултата веднага след подновяването на играта през втората част. Още при първата си атака за второто полувреме, тимът на Уест Хем стигна до гол, чрез нападателя си Анди Керъл. Бившият футболист на Ливърпул бе на точното място след далечен удар на Енер Валенсия в 48-ата минута. Валенсия стреля от близо 23 метра, вратарят на „тигрите“ Макгрегър успа да парира топката, но за негово нещастие не успя да я изчисти добре и тя попадна в Анди Керъл, който от три метра с лекота я вкара в мрежата му. Керъл се разписа във втори пореден мач за „чуковете“.

След гола, домакините продължиха да диктуват инициативата на терена, владеейки повече топката и създавайки по-чистите положения в срещата.

В 67-ата минута Енер Валенсия пропусна да реши всичко в мача след груба грешка на Доусън в отбраната на Хъл Сити. Бранителят се опита да намери свой съотборник, но пасът му бе пресечен от Валенсия, който овладя и навлезе мощно в наказателното поле на гостите, но вместо да потърси комбинация, реши да стреля от малък ъгъл и прати топката в аут.

Две минути по-късно обаче, Морган Амалфитано не сгреши и наказа Хъл Сити с втори гол. Отново в основа на попадението за „чуковете“ бе Енер Валенсия, който изведе появилия се като резерва в мача Амалфитано отдясно, той напредна и с удар по диагонала направи 2:0.

В 72-ата минута Стюърт Даунинг реши всичко в срещата, убивайки интригата с трети гол за домакините. Атакуващият халф на Уест Хем бе изведен абсолютно сам срещу Макгрегър и без особени усилия прати топката в близкия ъгъл на вратата за 3:0.