Италианската футболна лига съобщи, че е получила четири на брой оферти за телевизионните права за Серия "А" за следващите три сезона, но никоя от тях не покрива исканите от клубовете 1,15 милиарда евро годишно.

Именно телевизионните права са основният доходоносител на клубовете на Ботуша, а в условията на пандемия и мачове пред празни трибуни важността на тези средства е още по-голяма. По тази причина клубовете се надяваха, че ще получат сделка, която да е с поне 18 процента по-висока от настоящата.

Оферти за правата на първенството са отправили местният гигант "Скай", спортната стрийминг платформа ДАЗН, Евроспорт и испанската "Медиапро", а според изпълнителния директор на Серия "А" Луиджи де Сиерво клубовете вече мислят върху настоящите предложения. Той обаче не посочи стойността на нито едно от предложенията.

"Мисля, че има как тези оферти да се подобрят и сега ни предстоят разговори в тази посока", допълни Де Сиерво.

През миналата седмица Де Сиерво загатна, че е възможно да се стигне до сделка с американската компания "Амазон", след като базираната в Сиатъл компания спечели правата за излъчване на Шампионската лига за Италия. Отказът на "Амазон" да се включи в наддаването обаче е сериозен удар по амбициите на италианската лига.