Манчестър Сити е новият-стар шампион на Англия. В среща от последния 38-ми кръг „гражданите" победиха Брайтън с 4:1 като гост, правейки обрат от 0:1. Другият претендент за титлата Ливърпул спечели домакинската си среща на Уулвърхемптън с 2:0, но този резултат вече беше без значение за играчите, водени от Пеп Гуардиола.

Манчестър Сити събира умопомрачителните 98 точки и завършва сезона във Висшата лига с голова разлика от +72 /95 вкарани гола и 23 допуснати/. Ливърул ще остане на второто място, въпреки че има само една загуба през сезона, допусната именно от „небесносините", и с актив от 97 точки.

Сити успя да защити трофея от Висшата лига за първи път в своята 125-годишна история. Те също така са първият клуб в Англия от 10 години насам, който успява да защити спечелената от предходната година титла.

За последно това стори Манчестър Юнайтед на сър Алекс Фъргюсън през сезоните 2007/08 - 2008/09. Титлата е шеста за Ман Сити и четвърта за клуба в ерата на Висшата лига. Повече имат само Челси (5) и Манчестър Юнайтед (13).