Тотнъм спечели гостуването си на последния Шефилд Юнайтед с 3:1. „Шпорите“ реализираха две попадения през първото полувреме чрез Серж Орие и Хари Кейн. В началото на второто полувреме Дейвид МакГолдрик върна интригата в мача, но Танги Ндомбеле с елегантно попадение оформи крайният резултат.

С постигнатия успех Тотнъм се изравни по точки с третия Ливърпул – по 33, но на шампионите им предстои двубой срещу Манчестър Юнайтед по-късно днес. От своя страна Шефилд Юнайтед остава плътно на последното място с актив от пет точки.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Гостите стартираха отлично и в четвъртата минута Стивън Бергвайн отправи изстрел опасен изстрел, който влизаше под напречната греда, но Аарън Рамсдейл се намеси решително и изби в ъглов удар. След последвалият корнер Тотнъм откри резултата. Серж Орие се извиси над всички и с глава реализира в десния ъгъл.

„Шпорите“ набързо можеха да удвоят преднината си след отлична комбинация в центъра, след което Хари Кейн изведе Хюн Мин Сон зад гърба на защитата. Кореецът копна елегантно топката над Аарън Рамсдейл, но кълбото срещна левия страничен стълб и излезе в аут.

Гостите продължиха да действат по-добре и не даваха шанс на домакините да застрашат Уго Лорис. Това се случи чак в 29-ата минута, когато Оливър Бърки стреля от дистанция, но френският вратар улови.

Малко след това и Джон Флек опита от далечно разстояние да преодолее капитана на Тотнъм, но изстрелът му попадна право в обсега на вратаря.

„Шпорите“ отново вдигнаха оборотите в следващите минути и това доведе до втори гол във вратата на Аарън Рамсдейл. В 40-ата минута Емил Хойберг подаде към Хари Кейн, който елегантно се освободи от противник и от границата на наказателното поле реализира в долния ляв ъгъл.

Тотнъм стартира добре и през второто полувреме. Хари Кейн стреля от дистанция, но Аарън Рамсдейл решаващо изби влизащата под гредата му топка в ъглов удар.

В 59-ата минута Шефилд Юнайтед намали резултата. Джон Флек центрира в наказателното поле, където Дейвид МакГолдрик бе над всички и с глава реализира в десния ъгъл.

Надеждата на домакините не издържа дълго и три по-късно Тотнъм отново направи преднината си от два гола. Танги Ндомбеле се освободи в наказателното поле и елегантно с едно докосване прехвърли Аарън Рамсдейл.

Домакините бяха тимът отправил повече изстрели към вратата на Уго Лорис, но това не доведе до повече от едно попадение в мрежата му. До края на двубоя Хари Кейн пропусна добро положение, но изстрелът му премина над вратата.