Отборите на Саутхемптън и Кристъл Палас не успяха да се победят и завършиха при равенство 1:1. Гостите излязоха напред в резултата в 50-ата минута, когато се разписа Джеймс Томкинс. Точката за „светците“ донесе Дани Ингс в 74-ата минута.

Първата част не предложи много емоции, като точните удари към двете врати липсваха.

В 16-ата минута Макс Майер вкара топката във вратата на домакините, но след проверка със системата ВАР попадението беше отменено заради засада на Уилфред Заха, който подаде на Майер.

През второто полувреме отбора на Саутхемптън търсеше повече победата, като възпитаниците на Ралф Хазенхютъл отправиха цели 13 удара по посока вратата на Висенте Гуаита, но след само пет минути след началото на втората част домакините вече изоставаха в резултата.

Лука Миливоевич изпълни пряк свободен удар и центрира в наказателното поле, където Джеймс Томкинс изпревари Джак Стивънс и успя да засече топката с глава и я прати във вратата на Гуаита.

След попадението обаче на терена имаше само един тим – този на домакините.

В 74-ата минута „светците“ изравниха след много груба грешка на Мартин Кели. Бившият бранител на Ливърпул се опита да върне топката за Томкинс, но твърде неточно и Дани Ингс успя да открадне топката и отбеляза покрай Гуаита за 1:1. Това бе 14-ти гол за англичанина във Висшата лига през този сезон.

До края на срещата домакините натиснаха в търсене на трите точки, но Гуаита спаси удари на Муса Дженепо и Джеймс Уорд-Праус от пряк свободен удар, а Ингс стреля над вратата от добра позиция.

С това равенство „светците“ запазват 15-ата си позиция с актив от 22 точки, докато „орлите“ са девети с 27. В следващия кръг Саутхемптън приема Тотнъм на 1-ви януари, а Кристъл Палас гостува на опашкаря Норич.