Жозе Моуриньо постигна втора победа с Тотнъм в Премиършип, след като "шпорите" се наложиха с 3:2 над Борнемут. "Черешките" се събудиха чак след като получиха три гола, но времето се оказа недостатъчно поне за равенство. 
 
Английският национал Деле Али изведе Тотнъм напред в 21-ата минута с удар от движение. Огромен принос за попадението имаше  Хьон-Мин Сон, който демонстрира страхотен поглед върху играта, извеждайки Деле Али на чудесна позиция в наказателното поле.
 
Отново Деле Али бе в прегръдките на съотборниците си в 50-ата минута, когато засече центриране под гредата. Муса Сисоко направи резултата класически в 69-ата минута с шут в левия ъгъл.
 
Третият гол успокои играчите на Тотнъм и гостите бързо наказаха това "заспиване". В 74-ата минута Хари  Уилсън отбеляза красиво попадение от пряк свободния удар, след като завъртя топката в горния десен ъгъл. В добавеното време на мача отново той се разписа, макар и с голяма доза късмет. Той стреля по земя в средата на вратата, но стражът Пауло Гасанига не се намеси добре. 
 
ТОТНЪМ - БОРНЕМУТ 3:2
Голмайстори: 1:0 Деле Али 21, 2:0 Дел Али 50, 3:0 Муса Сисоко 69, 3:1 Хари Уилсън 74, 3:2 Хари Уилсън 90+6