Манчестър Юнайтед изтръгна победа с 2:1 над Суонси на старта на 2016 година. С това „червените дяволи“ прекъснаха неприятна черна серия от 8 мача без победа във всички турнири.

Първото полувреме на двубоя от 20-ия кръг на Висшата лига не предложи особено вълнуващи моменти за зрителите на „Олд Трафорд“. „Червените“ дяволи владееха значително по-дълго топката, докато уелсците се задоволяваха с компактна защита.

Началото на второто полувреме обаче донесе радост за Манчестър Юнайтед. Авторът на откриващия гол в мача стана Антони Марсиал в 47-ата минута. Той скочи най-високо и достигна технично центрираната от Ашли Йънг топка, за да я прати в средата на вратата, пазена от Фабиански за 1:0.

В 64-ата минута Суонси бе на косъм от изравняването. Андре Аю достигна една много добре центрирана топка и я изпрати с глава право в десния стълб на вратата на Юнайтед.

В 70-ата минута Гилфи Сигурдсон обаче записа името си сред голмайсторите на сметката на Суонси – 1:1. Исландецът се възползва от отличното центриране на Моду Бароу, за да изпрати топката в мрежата, оставяйки Де Хеа безпомощен.

Разкошен гол на Уейн Рууни обаче отново изведе „червените дяволи“ напред в резултата. След прекрасен пас на Марсиал Рууни вкара с пета в 77-ата за 2:1.

С този си успех Манчестър Юнайтед се изкачи на петото място с 33 точки. Суонси е точно над чертата с 19 точки.