Изключителен гол на Чарли Адам беляза двубоя от 31-я кръг на Висшата лига между Челси и Стоук Сити. Челси измъкна победата с 2:1, но срещата ще бъде започнена със страхотното изпълнение на Чарли Адам, който реализира изравнителното попадение за 1:1 в 44-ата минута. Адам видя, че Тибо Куртоа е излязал напред и реши да го прехвърли. Футболистът на Стоук Сити стреля от собствената половина и вкара за 1:1.

С успеха Челси натрупа 70 точки на лидерската позиция в Англия, на 7 повече от втория във временното класиране Арсенал. За Стоук Сити поражението бе трето поредно във Висшата лига.

Иначе Челси започна по-активно и в 15-ата минута Лоик Реми навлезе в наказателното поле, но стреля слабо и вратарят на Стоук Сити Амир Бегович се справи. В 27-ата минута Стивън Нзонзи опита да застраши вратата на домакините, но пропусна, а две минути по-късно Бегович отново се прояви чудесно, след удар на Еден Азар.

Пак Азар бе замесен в следващата атака на Челси, като пусна към Оскар, който стреля, но встрани от вратата. В 37-ата минута обаче Филип Волшеайд извърши нарушение и реферът отсъди дузпа за Челси. Минута по-късно Еден Азар бе точен от бялата точка за 1:0.

Най-фрапиращият момент в двубоя дойде в 44-ата минута, когато бившият играч на Ливърпул Чарли Адам огорчи стража на Челси Тибо Куртоа с изстрел зад центъра. В Англия веднага изчислиха, че попадението на Чарли Адам е паднало от дистанция 65 ярда, което се равнява на внушителните 59 метра.

След почивката домакините излязоха пределно мотивирани да си върнат преднината, като в 48-ата минута Еден Азар получи топката и мигновено стреля, но стражът на Стоук Сити отново бе на мястото си.

В 56-ата минута Диего Коща, който бе влязъл в игра в 46-ата минута, отново се контузи, като трябваше да бъде заменен, защото сам даде знак, че не може да продължи.

Домакините успяха да поведат за 2:1 в 62-ата минута, когато Азар намери чудесно Лоик Реми, който вкара от близко разстояние.

Стоук Сити можеше бързо да върне равенството, но в следващата атака Стивън Нзонзи нацели гредата. Хуан Куадрадо пък пропиля „златен“ шанс за нов гол за домакините в 80-ата минута, след като получи удобен пас, но ударът му не бе проблем за Амир Бегович, който отново се намеси навреме и спаси вратата си.

В третата минута на добавеното време Марко Арнаутович можеше да донесе точка на тима си, но изстрелът му мина над гредата и в крайна сметка победата бе за Челси.