Манчестър Юнайтед успя да изтръгне мъчна победа с 2:0 на терена на Куинс Парк Реийнджърс, но трите точки, донесени от гола на резервата Фелайни и в самия край на мача от още една резерва Уилсън, са много ценни за „червените дяволи“.

Първото положение в мача бе на сметката на Юнайтед. В 13-ата минута пред Фалкао се откри шанс да обстрелва вратата на домакините, но вратарят Робърт Грийн направи чудесно спасяване.

КПР обаче държеше инициативата в началото на мача и повечето опасности бяха пред вратата на Де Хеа. Испанският страж се намеси чудесно при удар на Чарли Остин в 20-ата минута, след като минута по-рано и Едуардо Варгас стреля опасно, но над вратата на Юнайтед.

Лондончани продължиха да доминират и пред Остин се откриха нови две възможности, които нападателят не успя да реализира. Така първото полувреме приключи без голове.

На почивката Ван Гаал пробва да подобри играта на своите, заменяйки Хуан Мата с Маруан Фелайни.

Именно тази смяна донесе успех на „червените дяволи“. Маруан Фелайни намери чудесно топката и с удар от около 14 метра откри резултата в полза на Юнайтед в 58-ата минута.

Едуардо Варгас продължи да търси път към вратата на манчестърци, но безуспешно. После и Фалкао се размина с отбелязването на втори гол за Юнайтед, след като защитник успя леко да чукне топката пред колумбиеца, преди той да получи на празна врата.

В добавено време на мача Давид де Хеа предотврати отново гола в своята врата, изпреварвайки Джоуи Бартън. В петата добавена минута към редовното време още една резерва - Джейсън Уилсън, направи ценна добавка и Манчестър Юнайтед спечели с 2:0 трудна, но важна победа.

След 22 кръга Юнайтед е четвърти с 40 точки, а КПР - предпоследен с 19.