Тотнъм записа трета поредна победа във Висшата лига, макар и да се наложи с минималното 1:0 над предпоследния в класирането Борнемут в мача от 8-ия кръг на английското първенство. В герой за "шпорите" се превърна Криситан Ериксен, който реализира единственото попадение в срещата в 47-ата минута.

Очаквано домакините бяха по-агресивния тим на терена и търсеха гола още в първите минути на двубоя. Кийрън Трипиър на два пъти опита да застраши вратата на Асмир Бегович, но безуспешно.

Първото по-опасно положение в мача обаче бе пред вратата на домакините. След центриране от корнер Люис Кук стигна първи до топката в наказателното поле и успя да я насочи към средата на вратата. Уго Лорис обаче с котешки рефлекс се намеси решаващо в последния момент и предотврати промяната на резултата.

В 33-ата минута Хари Кейн се оказа очи в очи с вратаря и отправи удар към средата на вратата. Асмир Бегович обаче внимаваше.

Атаките на “шпорите” продължаваха и в 48-ата минута резултатът бе открит от Кристиан Ериксен. След като се справи със цялата защита на Борнемут,  той шутира от ръба на наказателното поле. Топката се отби в дясната греда, а след това влетя право в мрежата на “черешките”.

В 82-ата отново Ериксен пропусна отлична възможност да удвои. Той получи прецизно подаване и се озова право пред Бегович. Ериксен отправи изстрел към горния ляв ъгъл, но стража на гостите демонстрира невероятни качества и  отрази опита му.

След победата над Борнемут, Тотнъм остава на третата позиция в класирането с актив от 17 точки. Лидер вече е отборът на Манчестър Сити с 22 точки, който измести от върха Юнайтед с 20. Преследвачът на “шпорите” Челси пък допусна изненадваща загуба с 1:2 от Кристъл Палас и остава четвъртата позиция с 13 точки, колкото има и Арсенал, който от 19:30 часа гостува на Уотфорд.

В другите изиграли се мачове от 8-ия кръг на Висшата лига Бърнли и Уест Хем завършиха при равенство 1:1, а Суонзи победи Хъдърсфийлд с 2:0.

“Чуковете” откриха резултата в 18-ата минута на срещата с гол на Микаел Антонио, а Крис Ууд изравни пет минути преди края на редовното време. В момента Уест Хем заема 14-ата позиция с актив от 8 точки, а Бърнли остава на 6-ото с 13.

“Лебедите” пък записаха първа победа от цели пет мача в първенството. Точен за категоричната победа с 2:0 над Хъдърсфийлд бе на два пъти Тами Абрахам. Така Суонси се нареди на 13-ото място в подреждането с 8 точки, а след поражението Хъдърсфийлд заема 11-ото с 9.