Отборът на Кристъл Палас направи пълен обрат при домакинството на Уест Хем, печелейки с 2:1 в среща от коледния 19-ти кръг на Висшата лига. Робърт Снодграс изведе "чуковете" напред преди Шейку Кояте и Джордан Ая да донесат трите точки за отбора на Рой Ходжсън. 

През първото полувреме на срещата положенията и пред двете врати бяха изключително малко, като единствено Макс Майер от състава на "орлите" успя да затрудни стража на гостите Роберто в 35-та минута. Д

Дванадесет минути след началото на втората част момчетата на Мануел Пелегрини стигнаха до първото попадение в срещата. След добре развита контраатака Михаел Антонио намери Робърт Снодграс зад защитата на Палас и шотландецът не сбърка за 1:0. 

Авансът на "чуковете" обаче не просъществува дълго. В 68-та минута Андрос Таунзенд прати хубаво центриране на задната греда към Джордан Аю. Ганаецът спечели въздушния дуел и свали към халуващия Кояте, който заби топката зад Роберто за 1:1. 

В последната минута на редовното време по-активната игра на възпитаниците на Рой Ходжсън даде резултат. След двойна комбинация по тъча между Конър Уикъм и Аю, последният взе топката и с феноменален солов рейт успя да преодолее цели 4-ма защитници преди да прехвърли стража на гостите, за да оформи и пълния обрат. 

По този начин Палас влезе в топ 10 с актив от 26 тички след 19 кръга, далеч над опасната зона. В същото време възпитаниците на Мануел Пелегрини са вече само на 1 пункт над 18-тия Астън Вила.