Уотфорд успя да избегне поражението при домакинството срещу Кристъл Палас от 18-ия кръг на Висшата лига. Двата тима направиха мач съвсем в традициите на Боксинг Дей, а Сам Алърдайс може да съжалява, че пропусна да потегли с победа при дебюта си начело на „орлите“.

Срещата не започна по най-динамичния начин, като отначало и двата отбора действаха по-скоро предпазливо. Много бързо наставникът на домакините Валтер Мадзари трябваше да променя игровия си план, тъй като само в рамките на първия четвърт час италианецът трябваше да направи две принудителни смени. Дарил Янмаат и Валон Бехрами се контузиха при единоборства със съперници, а на тяхно място в игра се появиха Хуан Камило Сунига и капитанът Трой Дийни.

Случилото се като че ли остави своя психологически отпечатък върху „стършелите“, които позволиха на Палас да действа по-напористо. Особено активен отдясно по атаката беше Андрос Таунсенд и тъкмо той бе причината за откриването на резултата. В 26-ата минута англичанинът се спусна на рейд към наказателното поле и пусна идеална топка в коридор за Йоан Кабай. Французинът овладя в наказателното поле и докато защитата на Уотфорд претендираше за засада – каквато нямаше заради безкрайно закъснелия Юнес Кабул – халфът на гостите с остър диагонален шут прониза вратата на Еурелио Гомеш – 1:0.

Само 10 минути по-късно гостите изпуснаха да изпратят Уотфорд в тежък нокдаун. Кабул пак бе виновникът, като този път реши да връща към вратаря, без да обърне внимание, че Бентеке бе зад гърба му. Нападателят се втурна след подаването и стигна първи до топката, а Гомеш притича и опита да я изрита. Вместо това стражът изрита Бентеке през краката в наказателното поле, а Клатенбърг посочи бялата точка. Потърпевшият белгиец се зае с изпълнението и се представи твърде разочароващо – слаб изстрел в долния ляв ъгъл, който Гомеш отрази без проблеми.

След паузата Уотфорд започна да играе далеч по-активно, макар и без да създаде кой знае колко положения. Одион Игало имаше чудесна възможност в 59-ата минута, когато негов шут профуча на сантиметри покрай десния стълб зад Уейн Хенеси.

Постоянният натиск на „стършелите“ даде резултат 20-ина минути преди края на срещата, когато наивен фаул на Деймиън Дилейни доведе до дузпа за домакините. Защитникът задържа с ръка Себастиан Прьодл при центриране от статично положение и Клатенбърг веднага наду свирката за дузпа. Трой Дийни успя да устои на напрежението и най-сетне прекъсна серията си от 10 поредни мача без гол. Това попадение беше под номер 100 за него с екипа на „Уотфорд“.

До края на срещата не се случи нищо по-интересно, като и двата отбора претърпяха тежки удари за следващите си мачове. Дилейни ще бъде наказан за Кристъл Палас заради натрупване на жълти картони, след като получи такъв при нарушението за дузпата. Същото важи и за Мигел Бритос от Уотфорд, който беше санкциониран в продължението.

В класирането Палас остава точно над чертата с 16 точки, като има 2 преднина пред 18-ия Съндърланд. Уотфорд е 10-и с 22 точки. В следващия кръг след само броени дни Палас гостува на Арсенал, докато "стършелите" приемат Тотнъм.