Манчестър Сити постигна убедителна победа с 4:0 срещу Борнемут в мача от петия кръг на Премиършип, който се игра на „Етихад“. „Гражданите“ продължават да са лидер в класирането и единственият отбор, който има пълен актив от точки.

Манчестър Сити поведе в резултата в 15-та минута, когато Кевин де Брюин с премерен удар изпрати топката във вратата на Артур Боруц.

Четири минути по-късно домакините организираха добра атака, а Нолито бе изведена на добра позиция в наказателното поле на Борнемут и стреля, но Артур Боруц се отличи с невероятно спасяване.

„Гражданите“ удвоиха своята преднина в 25-та минута, когато след бърза контраатака Кевин де Брюин подаде към Рахийм Стърлинг, който продължи към Келечи Ихеаначо, който не пропусна да се разпише на празна врата.

Артур Боруц направи много класно спасяване в 39-та минута, когато отрази от близка дистанция удар на Рахийм Стърлинг.

Манчестър Сити поведе с 3:0 в 48-та минута, когато Кевин де Брюин подаде към Келечеи Ихеаначо, който продължи към Рахийм Стърлинг и той на празна врата не пропусна да вкара.

Едно от малкото положения в мача пред вратата на Манчестър Сити бе в 56-та минута, когато Клаудио Браво спаси удара на Калъм Уилсън.

Рахийм Стърлинг отигра много добре една топка в 65-та минута, но след удара му топката срещна десния стълб на вратата на Боруц.

Манчестър Сити отбеляза четвърти гола в 66-та минута, когато Кевин де Брюин пусна перфектен извеждащ пас към Илкай Гюндоган, който излезе сам срещу Боруц и се разписа за 4:0.

Калъм Уилсън отправи много добър удар в 76-та минута, но топката срещна напречната греда.

Осем минути по-късно пред Хари Артър се откри чудесна възможност, но топката излезе в аут.

Манчестър Сити завърши мача с човек по-малко, след като съдията Джонатан Мос изгони с директен червен картон Нолито.

Манчестър Сити събра актив от 15 точки и продължава да е на първо място, а Борнемут е шестнайсти с 4 точки.