Нотингам победи Лестър с 2:0 в мач от 20-ия кръг на Висшата лига. И двете попадения за Форест бяха дело на Бренън Джонсън. С тази победа Нотингам е вече 13-ти с 20 точки, докато Лестър е точно зад своя днескашен съперник със 17 пункта на сметката си.

Първата възможност в мача дойде в 15-та минута, когато Харви Барнс се справи добре, стигайки до центриране от страна на Марк Олбрайтън, но след това насочи удара си малко встрани от лявата греда. До края на първата част двата отбора не успяха да създадат повече чисти положения, като двубоят бе равностоен и сякаш Нотингам и Лестър повече се изчакваха, вместо да предприемат някакви рискове.

В 50-та минута отново Харви Барнс можеше да се разпише, след като Юри Тилеманс го намери на добра позиция, но ударът му закачи дясната греда и излезе в аут. Малко след това Бренън Джонсън успя да открие резултата, но попадението бе отменено. След дълго разглеждане с ВАР, голът бе зачетен, а Нотингам поведе.

Лестър не успя да отговори и в 84-та минута Морган Гибс-Уайт отклони към Бренън Джонсън, който отново демонстрира страхотна решителност, изпревари няколко защитници и завърши в лявата страна на вратата - 2:0. Това попадение тотално сломи "лисиците", които нямаха сили да отвърнат и загубиха срещата.