Отборът на Норич Сити спечели титлата в Чемпиънпип предсрочно. Това стана факт след победа с 4:1 над Рединг в мач от 45-тия кръг.

Така преди финалния кръг от редовния сезон Норич има 96 точки и води с 8 пред втория Уотфорд, който днес загуби с 0:2 от Брентфорд. И Норич, и Уотфорд обаче се завръщат във Висшата лига след само един сезон престой във второто ниво на английския футбол.

На "Кероу Роуд" Джош Лорънт даде аванс на Рединг след 12 минути игра, но Кийрън Доуъл изравни преди почивката, а 64-тата минута вкара и за 2:1. В 75-тата минута Шави Кинтия реализира за Норич с гол от пряк свободен удар, а таранът Теему Пуки оформи крайното 4:1 с 26-тия си гол за сезона.

В дербито на деня в Чемпиъншип Брентфорд победи Уотфорд с 2:0 с гол секунди след почивката на Маркус Фрос и попадение на Айвън Тони, за когото това бе 30-о попадение през кампанията.

Успехът осигури на Брентфорд третото място в Чемпиъншип за втора поредна година и тимът отново ще атакува Висшата лига през плейофите, в които ще играят още Суонси, Борнемут и Барнсли. Трите тима ще заемат местата от четвърто до шесто, като точните им позиции ще станат ясни след последния кръг идната седмица.

В дъното на класирането все още няма нито един изпаднал теоретично, като последните три позиции се заемат от Родъръм, Шефилд Уензди и Уикъмб Уондърърс с по 40 точки, като в борбата за оцеляване е и Дарби Каунти, който е с 43 точки.