Лестър допусна нов неприятен резултат в битката си за топ 4, губейки от Норич като гост с 0:1 в първи двубой от 28-мия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в срещата дойде в 70-та минута и беше дело на левия бек Джамал Люис със страхотен удар от въздуха. 

Първото полувреме на срещата премина доста сковано, като и двата тима не успяха да създадат кой знае колко чисти голови положения. Най-добрият шанс дойде в 25-та минута, след като Денис Прат беше намерен в наказателното поле, но опитът му за удар намери само странични стълб на вратата на Тим Крул. 

Пет минути след рестарта на полувремето "лисиците" смятаха, че са повели в резултата. След дълга топка към Келеши Ихеаначо нападателят овладя топката и успя да пласира страхотен диагонален изстрел, който порази мрежата на Тим Крул. След преглеждане на ситуацията от видео-асистент реферите обаче се вижда, че Ихеаначо играе с ръка, с което и попадението беше отменено. 

Играта на Лестър обаче продължаваше да не върви и в 70-та минута момчетата на Даниел Фарке успяха да достигнат до скъпоценно попадение и трите точки. След многоходова атака топката достигна до краката на десния бек Макс Аарънс, след което пласира центриране към задната греда за неговия колега Люис, който с перфектен диагонален удар от въздуха не остави шансове на Каспър Шмайхел, за да даде така ценния успех за "канарчетата". 

По този начин Норич събра актив от 21 точки след 28 срещи, все още заемайки последното място, но вече само на 4 точки от 17-тия Астън Вила. Лестър, от своя страна, остава 3-ти с 50 точки, на цели 9 пред 5-тия Манчестър Юнайтед.