Отборът на Нюкасъл записа изразителна победа с 4:1 при визитата си на Евертън в мач от 33-ия кръг на Висшата лига. „Свраките” нямаха никакви проблеми срещу закъсалия тим на „карамелите” и постигнаха безпроблемен успех.

Калъм Уилсън се разписа на два пъти във вратата на домакините, а третото попадение за гостите бе дело на Жоелинтон. Голът на утехата за тима от Ливърпул дойде десет минути преди края, когато точен бе Дуайт Макнийл. Секунди по-късно обаче, преднината на Нюкасъл отново стана от три гола. Джейкъб Мърфи оформи крайния резултат 4:1 в полза на гостите.

Gulliver/GettyImages
40 снимки

Така Нюкасъл продължи ожесточената борба с Манчестър Юнайтед за място в Топ 4. „Свраките” отново излязоха на трета позиция и гледат смело към класиране в Шампионска лига. 

Ситуацията в Евертън пък е на отсрещния полюс. „Карамелите” остават в дъното на класирането, а заплахата за изпадане продължава да бъде съвсем реална. След 33 мача Евертън има 28 точки, като единствен с по-скромен актив е последният Саутхемптън, който в четвъртък вечер загуби от Борнемут с 0:1.