Нюкасъл прегази отбора на Фулъм като гост с 4:1 в мач от 9-ия кръг на Висшата лига. За гостите се разписаха Калъм Уилсън (11'), Алмирон (33', 57') и Лонгстаф (43'), а единственото попадение за домакините вкара Боби Рийд (88').

Двубоят започна кошмарно за Фулъм, след като още в 8-та минута Натаниъл Чалоба получи червен картон и остави отбора си с човек по-малко, а за да се засили ужаса за феновете на Фулъм, в 11-та минута Калъм Уилсън откри резултата, Джо Уилък асистира за гола. 

"Свраките" включиха на обороти и не се спряха дотам. В 33-та минута Алмирон удвои преднината за гостите, а десет минути след това Шон Лонгстаф оформи класическото 3:0. Всичко това в рамките на първото полувреме.

Разбира се, Нюкасъл успя да успокои двубоя през второто полувреме, а Алмирон вкара втори гол в 57-та минута, с който подпечата разгрома. Все пак домакините успяха да се отсрамят с един гол, дело на Боби Рийд в 88-та минута. 

С тази победа Нюкасъл се нарежда на 7-о място във Висшата лига като има равен брой точки именно с Фулъм, които са на 8-о място.

В друг двубой от английското първенство отборите на Борнемут и Брентфорд не успяха да се победят и записаха нулево равенство.