Мениджърът на четвъртодивизионния Гримзби Таун Пол Хърст определи като „чудо“ класирането на тима за четвъртфиналите на турнира за Купата на футболната асоциация в Англия (ФА Къп), след като преодоля елитния Саутхямптън. Гримзби, заемащ 16-ото място в Лига 2 (четвъртото ниво на футбола в Англия), отстрани Саутхямптън с 2:1 като гост. За Гримзби това е първо участие на четвъртфинал в надпреварата от 84 години насам, а отборът стана едва шестият от четвърта дивизия или по-ниско, който достига до тази фаза от създаването на Лига 2 през сезон 1958/1959.

„В лек шок съм. Просто съм изключително щастлив за играчите. Какви усилия положиха само. Играхме дисциплинирано. Видяхте какво означава това за нашите привърженици“, заяви Хърст по повод подкрепата от феновете на тима.

„Надявахме се на чудо, а да стигнем до четвъртфиналите е невероятно. Фантастичен ден за нас, влязохме в историята. Просто специален ден“, добави Пол Хърст.

Победата на Гримзби означава, че тимът се превърна в първият в историята на турнира, който елиминира пет различни отбора от по-висока дивизия в един сезон. „Знам, че има хора, които са мислели, че можем да постигнем някакъв резултат, но може би мислех, че са луди. Когато преодоляхме два кръга и други започнаха да вярват“, каза още мениджърът на Гримзби Таун.

 

БТА / Автор: Кремена Младенова