Манчестър Сити наказа Куийнс Парк Рейнджърс с 6:0 в един от последните мачове на лондончани в Премиършип.

С успеха Сити направи и нова стъпка към подсигуряването на второто място в крайното класиране, за което се бори с Арсенал.

Загубата вече и на теория лиши КПР от каквито и да било шансове за спасение. Това е и петият път, в който тимът изпада от елита, след 1969, 1979, 1996 и 2013 години.

Серхио Агуеро продължава да пише историята си в Сити, и стана първият играч в историята на клуба с 24 и повече голове в един сезон от Висшата лига. Той регистрира и 150 гола в европейските лиги на сметката си.

Само четири минути трябваха на Кун Агуеро да открие резултата на "Етихад", след като мина на парад и направи за смях половината защита на КПР, само за да прехвърли с лекота стража на гостите за 1:0.

КПР все пак се държеше с чест на терена в Манчестър, и опита да тръгне напред, не се затвори, и в следващите минути имаше доста възможности да изравни.

Екс-капитанът на Ман Сити Ричард Дън можеше да изравни в 18-та минута, но топката бе изчистена точно преди да отправи удар. Чарли Остин нацели греда веднага след това, макар че имаше и сигнал за нарушение. Остин вкара топката в мрежата в 20-та минута, но бе в засада.

В 32-та минута Ман Сити спря устрема на КПР с втори гол, дело на Александър Коларов от пряк свободен удар.

През второто полувреме вече домакините тръгнаха в непрестанни атаки, не позволявайки на Рейнджърс да поглежда толкова често към вратата им.

Само пет минути след подновяването на играта, Агуеро се възползва от нова страшна грешка в отбраната на КПР и покачи на 3:0.

В 64-та минута Майк Дийн даде и дузпа за Сити, за фаул в пеналта, и отново Агуеро се разписа, вече от бялата точка. Аржентинецът оформи втория си хеттрик за сезона, и общо пети с екипа на "гражданите".

Нещата станаха вече трагични за КПР, сле като и Джеймс Милнър се разписа, в 69-та минута, след центриране, свалено на едната греда, и продължено успоредно на голлинията към него, само за да добави с лекота.

Последния пирон заби Давид Силва в 87-та минута, след нов отчайващ опит на отбраната на гостите. В красиво изработена атака, Агуеро изведе Вилфрид Бони, а той с петичка пусна към Силва, за да оформи той крайното 6:0.