Полузащитникът на Арсенал, Лукас Торейра, потвърди, че мениджърът на "топчиите" - Микел Артета, е добре и поддържа връзка с играчите въпреки изолацията, на която е подложен целия отбор. 

Във вторник лондонският клуб пусна официално изявление, в което обяви, че Артета е първият потвърден случай на заразен с коронавирус във Висшата лига. Само два дни по-късно съпругата на наставника, Лорена Бернал, сподели, че Артета вече е добре и възстановяването му протича по план. 

"Истината е, че не очаквахме вируса да порази съблекалнята на клуба ни", заяви Торейра пред Radio Sport 890. 

"Микел Артета е по-добре, той комуникира с нас и се подобрява. В последните дни бяха открити доста случаи на коронавирус в Лондон и хората бяха паникьосани. В някои супермаркети вече няма тоалетна хартия или дезинфектанти", призна Торейра. 

24-годишният футболист, който се намира в процес на възстановяване от своята контузия в глезена, призна, че самият той е под карантина. 

"Изолиран съм вкъщи и работя върху възстановяването си. Трябваше да купя някои неща, за да може да тренирам в домашни условия. Щастлив съм, че резултатиет са добри. След 8-10 седмици ще мога да тренирам нормално. Трудно е за семейството ми, днес трябваше да пътуваме до Уругвай, но всички полети бяха отменени", заяви Торейра.