Манчестър Юнайтед съумя да се наложи трудно с 2:1 над Реал Солт Лейк в поредната си лятна контрола. Тя ще запомни с дебютния, макар и неофициален гол, за Ромелу Лукаку след бомбастичния му трансфер от Евертън, с контузията на Хуан Мата и червения картон за Антонио Валенсия.

Само два дни след убедителното 5:2 над Лос Анджелис Галакси хората на Жозе Моуриньо имаха доста повече ядове срещу отбора от Юта.

Луис Силва съвсем заслужено даде аванс на американците в 20-ата минута предвид солидното представяне на тима от МЛС след началния съдийски сигнал. Колкото до него, той можеше да бъде отложен заради внезапно разразила се лятна буря. За щастие на двата отбора тя бързо утихна и срещата започна по план.

За късмет на Юнайтед, който допусна не едно и две положения пред вратата си, в 29-ата минута Хенрих Мхитарян изравни резултата. Арменецът получи топката пред наказателното поле и с левия крак стреля ниско покрай вратаря. Попадението бе последвано от 11 моментални смени за Реал Солт Лейк, който след по-малко от 2 дни има мач от първенството срещу Портланд Тимбърс.

След множеството рокади логично синхронът в играта на американците се загуби и в 38-ата минута Лукаку се възползва, за да отбележи първия си гол като „червен дявол”.

В паузата Жозе Моуриньо изцяло подмени единадесеторката си. Хуан Мата бе един от играчите, които се появи на терена, но напусна само след 14 минути игра. Испанецът нарани глезена си в единоборство със Себастиан Сауседо, а Деметри Мичъл зае мястото му. Съвсем логично с оглед на ситуацията мениджърът на "червените дяволи" съвсем не бе най-щастливият човек на планетата.

Не много по-късно – в 67-ата минута – самият Сауседо сподели подобна съдба. Антонио Валенсия връхлетя халфа в гръб, а реферът Алън Чапман веднага проведе разговор с Жозе Моуриньо край тъчлинията. Камерите уловиха как съдията се обръща към португалеца с думите: „Извади Валенсия от терена или ще го изгоня”. В крайна сметка съдията действително показа червен картон на еквадореца, което допълнително разгневи Специалния.

Така англичаните доиграха последните 22 минути с 10 души и доста бързо отпаднаха физически. В края Люк Мълхоланд можеше да донесе равенство за Реал Солт Лейк, ала стреля встрани от обещаваща позиция.

В петък е следващата контрола на Юнайтед в САЩ. Отборът ще играе срещу Манчестър Сити в Хюстън, като засега не е ясно дали състоянието на Мата ще му позволи да участва в срещата.