С голове на Дани Ингс и 16-годишния Бен Уудбърн Ливърпул победи с 2:0 Уигън в контролна среща.

През първото полувреме Филипе Коутиньо, който се завърна след участието си за Бразилия в Копа Америка, на два пъти нацели напречната греда. Уигън не създаде много опасности, но бе много близо до откриване на резултата, след като новият вратар на Ливърпул Лорис Кариус направи фрапантна грешка, остави топката да мине под краката си и със сетни усилия не допусна Сам Морси да отбележи.

На полувремето Юрген Клоп направи цели девет промени, които се оказаха и решаващи за победата на Ливърпул. Лукас Лейва бе близо до откриването на резултата преди Ингс да се разпише. Положенията за Ливърпул не спираха и второто попадение не закъсня. Оставящият добри впечатления с играта си 16-годишен Бен Уудбърн се разписа след подаване на Райън Кент. Това е втори гол за Уудбърн - той отбеляза и в контролата срещу Флийтууд Таун.

Подготовката на Ливърпул продължава с двубой срещу Хъдърсфийлд на 20 юли преди тима на Клоп да се отправи към САЩ, където ще премери сили с Челси и Милан в традиционния турнир Чемпиънс Къп. Преди първия кръг на Висшата лига, в който Ливърпул ще гостува на Арсенал, ще изиграе още една престижна контрола - този път срещу Барселона на "Уембли".

Двубоят за Уигън, които от този сезон ще се състезават в Чемпиъншип, бе втори в рамките на два дни - вчера тимът на Гари Колдуел загуби от Манчестър Юнайтед също с 0:2.