От ръководството на английския шампион Ливърпул изразиха разочарованието си, след като много фенове пренебрегнаха предупрежденията и правилата за социално дистанциране и се събраха извън "Анфийлд" снощи, за да отпразнуват титлата във Висшата лига след последния домакински мач от сезона.

Полицията на Мърсисайд и клубът предупредиха феновете да не се събират извън стадиона поради пандемията от COVID-19, но около 3000 привърженици направиха точно това.

Кадрите показаха как феновете заливат улиците около "Анфийлд", запалиха фалки и пееха песни, след края на мача, в които футболистите на Юрген Клоп победиха Челси с 5:3.

"Ливърпул би искал да благодари на тези привърженици, които останаха у дома, за да празнуват с отбора, който вдигна трофея снощи, предпазвайки своите близки и нашия град от непрекъснато съществуващата заплаха от тази пандемия", се казва в изявление на клуба.

"Разочаровани сме обаче от сцените извън "Анфийлд" снощи и че повечето привърженици не останаха да празнуват у дома си. Както вече казахме, когато е безопасно да направим това, ние ще празнуваме, но дотогава приоритет е защитата на нашия град", добавиха от Ливърпул.

Деветима привърженици на тима са били арестуване заради неспазване на противоепидемичните правила, обяви мърсисайдската полиция.