Лестър имаше нужда от три кръга, за да постигне първата си победа в защитата на титлата в Прмеиършип. След загубата и равенството в първите два двубоя, "лисиците" най-после взеха скалпа на първия си съперник този сезон. Това беше тимът на Суонси, който беше посечен с 2:1 на "Кинг Пауър Стейдиъм". 

Джейми Варди и Уес Морган бяха героите с отбелязаните попадения, а успехът на шампионите можеше да е и още по-убедителен, но голямата звезда Рияд Марез изпусна дузпа. Това можеше да се окаже и от голяма вреда за тима му, но "лебедите" стигнаха само до един гол чрез Лерой Фер. 

Иначе още от началото си личеше, че момчетата на Клаудио Раниери ще направят всичко по силите си, за да изковат първи успех за сезона, при това пред своята публика. Но нападателите на "лисиците" имаха проблеми да намерят целта в началните минути. 

Активността на домакините даде резултат след 32 минути игра. Тогава Дани Дринкуотър с прецизен пас през цялата защита изведе Джейми Варди зад защитата. Нападателят напредна и с мощен шут, въпреки че имаше защитник на гърба си, простреля стража на противника и откри резултата - 1:0. 

До почивката Лестър имаше още един шанс да отбележи, като точно в края на полувремето Шинджи Оказаки стреля от дистанция и топката летеше в сглобката на вратата, но Лукаш Фабиански следеше внимателно и улови комфортно топката в обятията си. Така развръзката остана за втората част. 

След подновяването на играта се изви истинска буря пред вратата на "лебедите". В 52-та минута резултатът вече стана 2:0, след като при едно центриране първо Роберт Хут игра с глава, но стреля прекалено слабо. Там топката стигна до Уес Морган във вратарското поле и той с мощен шут препарира Фабиански за втори път - 2:0. 

Само четири минути след това всичко можеше да свърши в този мач. Тогава Лестър получи дузпа, но от 11-те метра Рияд Марез подходи несериозно и не можа да направи преднината на тима си класическа. Затова интригата остана и за последните минути. 

Варди и Дани Симпсън пропуснаха добри възможности за "лисиците" в тези минути и в крайна сметка интригата се върна в 80-та минута. Тогава Моду Бароу от Суонси показа страхотна техника и намери с прекрасно подаване Лерой Фер в наказателното поле, който превърна това в гол и намали резултата на 1:2. 

Това изнерви последните минути за домакините, но в крайна сметка повече попадения не паднаха и така момчетата на Клаудио Раниери взеха първите си три точки този сезон. Суонси пък остава с една побед аи две загуби и вече се утвърди в долната половина на таблицата. 

В друг от интересните мачове от съботния следобед Евертън стигна до труден, но сладък успех над Стоук Сити с 1:0, като тази победа дойде след леко пресилена дузпа. Тя беше реализирана от Лейтън Бейнс, но не и без късмет, защото топката се удари в главата на вратаря Шей Гивън и влезе в мрежата. Последваха пропуски и пред двете врати, но в крайна сметка "карамелите" победиха и се изкачиха на второто място временно със своите 7 точки. 

Всички резултати от ранните съботни мачове в Премиършип: 

Тотнъм - Ливърпул 1:1

Челси - Бърнли 3:0

Лестър - Суонси 2:1

Уотфорд - Арсенал 1:3

Кристъл Палас - Борнемут 1:1

Евертън - Стоук Сити 1:0

Саутхемптън - Съндърланд 1:1