Едва в самия край на мача, когато футболистите на Лестър Сити напускаха терена след победата с 2:1 над Бърнли, синът на Вичай Шривадханапрабха - Аяват -  издаде емоциите си. Наследникът на загиналия след ужасяващата катастрофа с хеликоптер собственик на „лисиците” беше изключително сдържан по време на срещата, въпреки че тя ознаменува годишнина от смъртта на неговия баща.

Малко след последния съдийски сигнал, без да очаква да бъде забелязан, той сложи ръце в знак за молитва и посочи към небето, сякаш, за да каже: „Това е за теб, татко!”

Феновете организираха шествие преди мача, а полиция и стюарди ги охраняваха, за да мине безпроблемно всичко. Причината е, че прекалено голям брой привърженици на Лестър изявили желание да отдадат почит година след смъртта на Вичай Шривадханапрабха. Те избраха именно домакинския мач с Бърнли, да се поклонят отново.

Млади, стари, хора в инвалидни колички, фенове, жители на Лестър… Хиляди минаха по улиците на града до стадиона.

По време на двубоя Вичай Шривадханапрабха също беше почетен. Още преди срещата Брендън Роджърс обяви, че отборът му ще се бори в чест на покойния собственик. Така се и случи, а да може Лестър да излезе на трето място във временното класиране на Висшата лига.

Минутата мълчание преди двубоя накара всички да настръхнат. Пълна тишина. Нито звук. За  Вичай Шривадханапрабха.