Лестър Сити изигра отличен мач и победи Астън Вила като гост с 4:2 в двубой от 22-ия кръг на английската Висша лига. За "лисиците" имаше четирима различни голмайстори, като се разписаха Джеймс Мадисън, Келечи Ихеаначо, Тете и Денис Прает. Лестър направи обрат, след като два пъти изоставаше в резултата, а за тима от Бирмингам точни бяха Оли Уоткинс и Хари Соутър, който си нкара автогол. Лестър вече е 13-и в класирането, Астън Вила остана на 11-а позиция.

Брайтън и Брентфорд постигнаха важни победи, които ги оставиха в борбата за Шампионската лига дори. "Чайките" се наложиха с 170 над Борнемут и го оставиха в дъното на класирането. Каору Митома вкара победното попадение три минути преди края на редовното време. Брайтън вече е шести в класирането, само на 2 точки зад петия Тотнъм.

Gulliver/GettyImages
35 снимки

Брентфорд се наложи без проблем над последния Саутхямптън с 3:0. Бен Мий и Бриан Мбеумо се разписаха през първото полувреме, Матиас Йенсен оформи крайното 3:0 в края на мача. Брентфорд е на седмо място в класирането.

Gulliver/GettyImages
35 снимки