Шампионите от Лестър постигнаха нова важна крачка към оцеляването си в Премиършип. След като в началото на седмицата воденият от временния мениджър Крейг Шекспир победи Ливърпул, сега „лисиците” записаха втора поредна победа – 3:1 над Хъл Сити.

Мачът бе пряк сблъсък между два от замесените в битката на дъното тимове, а шампионите се справиха отлично във важния сблъсък.

Срещата на „Кинг Пауър” започна лошо за домакините, след като Сам Клукас бе на правилното място и реализира от наказателното поле за 1:0.

В 27-ата минута Кристиан Фукс изравни, след като получи добър пас от Джейми Варди и с точен изстрел вкара за 1:1.

В началото на втората част Хари Магуайър можеше да даде нов аванс на „тигрите”, но стреля в гредата. За сметка на това домакините реализираха за 2:1 чрез Рияд Марез.

Каспер Шмайхел също трябваше да се изявява, за да предотврати гол след удар на Омар Байе Ниасе в 84-ата минута.

Интригата свърши в 90-ата минута, когато Том Хъдълстоун вкара в собствената си врата при опит да избие топката.

Така в класирането Лестър вече е на 15-а позиция с 27 точки, на 5 над зоната на изпадащите. Хъл е на предпоследната 19-а позиция с 21 точки.

Суонси също записа много важна победа в битката за оцеляване – 3:2 над Бърнли с победен гол на Фернандо Йоренте в добавеното време на мача.

Преди това Йоренте бе дал ранен аванс на отбора, но Андре Грей (в 20-ата от дузпа и в 61-ата) обърна резултата. Мартин Олсон изравни в 69-ата минута преди да дойде важното попадение на Йоренте. Суонси също като Лестър е с актив от 27 точки, а Бърнли е 12-и с 31.

Още един от кандидатите за изпадане в лицето на Кристал Палас имаше добър ден, постигайки победа с 2:0 като гост на Уест Бромич. Уилфрид Заха и Андрос Таунзенд реализираха головете за Палас през второто полувреме и така отборът е на 17-о място с 25 точки, на 3 над опасната зона. Последният отбор в нея пък е Мидълзбро, който загуби с 0:2 гостуването си на Стоук Сити след голове на Марко Арнаутович.

В голово шоу между два отбора в средата на класирането Саутхемптън победи Уотфорд с 4:3.