Полузащитникът на Евертън Андре Гомеш получи свирепа контузия в глезена по време на двубоя от Висшата лига с Тотнъм, завършил при равенство 1:1 на „Гудисън парк”. Португалецът напусна терена на носилка и бе закаран незабавно в болница „Eйнтри” в Ливърпул, за да получи незабавна специализирана помощ.

Хьон Мин Сон влезе лошо в краката на Гомеш, който при приземяването си бе затиснат също и от Серж Орие. Това доведе до тежка контузия в глезена и сериозно разместване на костите в него.

Веднага след като видя резултата от действията си, южнокорейският футболист на гостите изпадна в ужас и едва сдържа сълзите си на терена. За действията си Сон получи директен червен картон.

По-късно от клуба обясниха, че в понеделник Гомеш ще се подложи на хирургическа интервенция. Днес пък лекар обясни нагледно с видео какво се е случило с глезена на футболиста.

“При тази контузия, глезенът му претърпява сериозно усукване, докато кракът му е на земята. Когато натискът върху глезена стане непреодолим може да се стигне до късане на връзките в него. Ако натискът продължи се стига до чупене – точно това, което стана и с глезена на Гомеш”, обяснява д-р Бран Сютерер в специално видео, направено именно за контузията на португалеца.

„Има няколко неща, които лекарският екип трябва да направи незабавно на терена, за да гарантира безопасността на крака. Ключът в случая е да се гарантира приток на кръв и да се намали рискът от инфекция. След като медицинският екип се увери, че има приток на кръв, следва опит да се наместят разместените кости. След като това се случи, следва кракът да бъде обездвижен и той да бъде закаран в болница”, допълва специалистът.

Вижте цялото му обяснение във видеото по-долу: