Oтборът на Виляреал успя, макар и трудно, да спечели първата битка срещу Ливърпул. Полуфиналът в Лига Европа, който се игра на „Ел Мадригал“, завърши 1:0 в полза на „жълтата подводница“. Финалистът от тази двойка ще стане ясен след мача на 5 май на „Анфийлд“.

Единственото попадение реализира Адриан едва във втората минута от добавеното време на двубоя.

Виляреал създаде повече положения от своя съперник и едва в края на срещата успя да се възползва от домакинското си предимство. И двата тима имаха своите шансове като Седрик Бакамбу и Роберто Фирмино уцелиха гредите.

Още в 5-ата минута Ливърпул се опита да изненада своя противник. Адам Лалана центрира, Джо Алън стреля по земя, но Серхио Асенхо улови топката.

Последваха силни минути за домакините. В 11-ата минута Роберто Солдадо отправи диагонален удар, но беше в положение на засада.

В 21-ата минута Симон Миньоле трябваше да внимава, след като няколко пъти топката беше отправена към вратата му, но и при трите последователни случая тя беше блокирана от защитата.

Малко преди почивката „жълтата подводница“ стигна до нов шанс. В 42-ата минута Бруно подаде на Роберто Солдадо, който се завъртя и стреля от границата на наказателното поле, но в аут.

След почивката Виляреал се опита да наложи натиск. Малко след подновяването на играта след центриране, Седрик Бакамбу засече с глава, но топката се отби в страничната греда.

В 55-ата минута при едно разбъркване в наказателното поле Марио Гаспар стреля над вратата.

Десет минути след това Ливърпул също уцели гредата. Роберто Фирмино беше намерен много добре от Джеймс Милнър, стреля по земя, но уцели страничната греда.

В края на срещата двата отбора вдигнаха оборотите. Виляреал създаде поредното си положение, след бърза атака Денис Суарес изведе много добре Бакамбу, но ударът с левия му крак не прониза вратата, а Симон Миньоле изчисти със сетни сили в корнер.

Едва в даденото от съдията продължение падна и единственото попадение. След бърза контраатака и грешка в центъра на терена на Коло Туре, в крайна сметка Денис Суарес центрира отдясно в наказателното поле, където Адриан Лопес останал сам срещу вратаря реализира за 1:0.

Виляреал: Серхио Асенхо, Марио Гаспар, Томас Пина, Виктор Руис, Джовани дос Сантос, Роберто Солдадо, Хауме Коста, Седрик Бакамбу, Денис Суарес, Бруно Сориано, Ерик Баи.

Ливърпул: Симон Миньоле, Натаниъл Клайн, Коло Туре, Деян Ловрен, Джеймс Милнър, Фелипе Коутиньо, Роберто Фирмино, Алберто Морено, Адам Лалана, Лукас Лейва, Джо Алън.