Челси изпусна победата при домакинството си на Стоук Сити, а мачът от 29-ия кръг на Премиършип, който се игра на „Стамфорд Бридж“ завърши 1:1. Вратарят Тибо Куртоа носи голяма вина за изравнителното попадение във вратата на „сините“. 

Стоук Сити можеше да поведе в резултата в 21-та минута, когато Ибрахим Афелай излезе на добра стрелкова позиция, но изпрати топката над напречната греда на вратата на Куртоа. 

Челси поведе в 40-та минута, когато Бертран Траоре с хубав диагонален удар от границата на наказателното поле на Стоук изпрати топката неспасяемо в десния ъгъл на вратата на Джак Бътланд. 

Тибо Куртоа направи решаващо спасяване в 59-та минута, когато отрази далечен удар дело на Джердан Шакири.

Футболистите на Челси имаха претенции за дузпа в 73-та минута за нарушение на Марк Муниеса срещу Оскар. Испанският защитник задържа бразилеца в наказателното поле на Стоук.    

Рубен Лофтъс-Чийк отправи много хубав далечен удар в 82-та минута, но Бътланд спаси. 

Стоук Сити успя да изравни резултата в 85-та минута, когато Джердан Шакири центрира остро в наказателното поле на Челси, където Тибо Куртоа не се намеси по най-добрия начин и избитата от него топка падна на главата на Маме Бирам Диуф, който не пропусна да изравни резултата. 

Джак Бътланд отново се намеси решаващо в 89-та минута, когато отрази далечен удар на Баба Рахман и изби топката в корнер. 

След изпълнението на корнер Уилиан сложи топката на главата на Оскар, който стреля, но над напречната греда в аут. 

Стоук Сити можеше да стигне до победата във втората минута на добавеното време на мача, когато Жанели Имбула преодоля двама футболисти на Челси, след което подаде към Боян Къркич, който стреля, но Тибо Куртоа спаси. 

Челси е десети в класирането с 40 точки, а Стоук Сити е седми с 43 точки.