Стражът на Челси Тибо Куртоа разкри защо мислите му са насочени към испанската Примера дивисон. Както е известно, контрактът на белгиеца със „сините“ от Лондон изтича през лятото на 2019 година, а той все още не е подновил.

Куртоа, който в миналото бе под рамката на Атлетико Мадрид, призна, че мисли върху вариант са се завърне в Ла Лига. А причината? Далеч не се касае за пари, които вратарят не отрече, че също играят роля. Оказва се, че семейството на Куртоа – половинката му и двамата им синове (на две годинки и половина и на шест месеца) – за заминали за Испания, а той иска да е по-близо до тях.

Припомняме, че в Испания името на Куртоа е спрягано с Реал Мадрид. 

Куртоа: Вариантът с Испания е интересен

Куртоа внесе спокойстиве: Не виждам защо да не подпиша

„Много обичам синовете си, които са в Испания. Липсват ми и понякога се питам не трябва ли да се върна да играя в тази страна следващите години? Затова имам нужда от време, време в което да помисля и да взема това сложно решение. В медиите винаги се говори за пари. И те играят роля, но не са водещи“, споделя откровено Куртоа, който не скри и че се чувства спокойно и комфортно в сегашния си клуб:

„Щастлив съм в Челси, Лондон ми харесва, допада ми и да играя за този клуб. Чувствам се добре. Не виждам причина да не продължа, само искам да взема предвид всички мнения. Всяко нещо следва да си е на мястото“.

„Не е редно да взимам решения под натиск. Това не е правилно нито за мен, нито за Челси. След два месеца ще седнем на масата за преговори и ще говорим открито. Няма напрежение, освен в медиите. Клубът е наясно. Общо взето, искам да имам яснота преди края на сезона“, добави Куртоа. 

Нойер №1 на Франс Футбол, изпревари Буфон и Куртоа