Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп остана изключително щастлив след победата на неговия тим над Лестър с 4:0 като гост. По този начин „мърсисайдци“ отвориха преднина от 13 точки пред именно тима на „лисиците“, като червените“ са и с мач по-малко.

„Трябваше да работим здраво за тази победа“, започна Клоп.

„Не мога да бъда незаинтересован от коментарите, че битката за титлата е приключила. Беше добър мач. Завършихме силно двубоя и отбелязахме страхотни голове. Не слушаме приказките за края на сезона и се концентрираме само върху следващия мач, защото имаме какво да подобряваме. Примерно, контролът над мача, защитата ни през първото полувреме. Постигнахме сладка победа и утре (б.пр.- днес) започваме наново", каза той.

В историята на Висшата лига няма отбор, който е имал 13 точки преднина в този момент от сезона и не е станал шампион. За последно Манчестър Юнайтед разполагаше с този комфортен аванс през 1993/1994 и "червените дяволи" завършиха първи с осем точки пред втория.

"Такива неща и аз мога да си измислям постоянно. В историята на английския футбол няма отбор, който да е имал такава преднина и да я е губил цялата. Това звучи толкова негативно, защо да искам да си го мисля изобщо? Казах, че се фокусираме върху следващия мач. Петте предстоящи са срещу Уулвс, Шефилд Юнайтед, Евертън, Тотнъм и Манчестър Юнайтед. Като ги казвам, нищо не ми звучи вече решено. Нашата задача е да се подготвим за тези мачове. Всичко друго е без значение", добави още германският специалист.

Полузащитникът на „червените“ Джеймс Милнър, който реализира дузпата, с която резултатът стана 2:0, също остана доволен от представянето на отбора.

„Мисля, че беше важно да започнем добре. През първото полувреме не бяхме достатъчно ефективни, но играхме страхотно и през второто вкарахме още голове и това беше приятно. Добро, солидно представяне. Беше важна дузпа. Лестър винаги са опасни и беше важно да отбележим тези голове“, заяви англичанинът.