Арсенал записа класически успех с 3:0 над Суонси в мач от 11-ия кръг на Висшата лига. Срещата се игра на „Либърти стейдиъм“ пред почти 21 хиляди души.

За „топчиите“ реализираха Оливие Жиру, Лоран Кошчелни и Жоел Кембъл. Интересното е, че именно в този мач отборът на Арсенал мина кота 2000 на отбелязаните попадения под ръководството на Арсен Венгер. Съставът вече има на сметката си 2002 гола откакто френският специалист води лондончани.

Първата част на мача може да бъде определена като „малко скучна“, заради липсата на много голови възможности за двата състава, а владението на топката бе по равно преди почивката.

Най-опасното положение през първото полувреме на срещата бе в 29-ата минута. Оливие Жиру стреля отблизо, а вратарят на Суонси Лукаш Фабиански се почувства като истински щастливец в този момент, след като топката мина малко над напречната греда.

През вторто полувреме ситуацията на терена се промени. Малко след подновяването на играта резултатът беше открит. В 49-ата минута Месут Йозил изпълни по прекрасен начин корнер, а Оливие Жиру засече с глава отблизо за 1:0.

Стражът на домакините, който е бивш играч на Арсенал, сгреши непоправимо в  68-ата минута. При центрирана топка в наказателното поле, вратарят Лукаш Фабиански изпусна топката, тя падна на крака на Лоран Кошчелни, който не пропусна да се разпише за 2:0.

Класическият резултат беше оформен в 74-ата минута. Алексис Санчес намери Месут Йозил отляво по крилото. Немският национал центрира успоредно на голлинията, след рикошет топката попадна в непокрития Жоел Кембъл, който реализира за 3:0.

Любопитното е, че немският национал има най-много голови подавания във висшата лига откакто е дебютирал в Англия през септември 2013 година – 22.

След успехите, които Арсенал и Манчестър Сити постигнаха в кръга, двата тима имат по 25 точки в челото, но „гражданите“ са на първото място във временното подреждане. Суонси е на 13-а позиция с 13 пункта.