Отборът на Кардиф Сити стигна до впечатляваща победа при гостуването си на Брайтън с 2:0 в неизигран мач от 31-ия кръг във Висшата лига. Причината за отлагането на тази среща бе полуфиналното участие на „чайките” в полуфинала за ФА Къп, но успехът приближи максимално уелския тим до Брайтън в борбата за оцеляване във Висшата лига на Англия.

Натаниел Мендез-Ленг откри резултата в 22-ата минута, за да може Шон Морисън да удвои актива на Кардиф на „Еймекс Стейдиъм” в 50-тата минута.

Изключително красиво бе първото попадение за Кардиф Сити, след като Джуниър Хойлет комбинира успоредно за Мендез-Ленг, който с брилянтен прав-вътрешен удар матира отбраната и вратаря на Брайтън – 1:0 за Кардиф. Същинският инстинкт за оцеляване в Англия се доказа в 50-тата минута, когато Хойлет достави от свободен удар топката за Морисън, който с глава насочи топката във вратата на домакините, за да подпечата успеха на Кардиф в срещата.

В идния кръг уелският тим посреща лидера във временното класиране – Ливърпул, докато Брайтън ще гостува на Уулвърхемптън.