Крайни резултати

 

Арсенал – Уотфорд 3:2

• Бърнли – Брайтън 1:2

• Челси – Уулвс 2:0

• К. Палас – Тотнъм 1:1

• Евертън- Борнемут 1:3

• Лестър – Ман Юн 0:2

• Ман Сити – Норич 5:0

• Нюкасъл – Ливърпул 1:3

• Саутхемптън – Шеф Юн 3:1

• Уест Хем – Астън Вила 1:1

 

Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Челси ще бъдат английските представители в Шампионската лига през новия сезон. Това стана ясно в последния кръг на Висшата лига, в която „червените дяволи” не допуснаха изненада срещу Лестър, който също се бореше за Топ 4. Юнайтед победи с 2:0. Със същия успех завърши и Челси, който надделя Уулвърхемптън. За лондончани остана последното място, осигуряващо място в най-елитния турнир в Европа.

Лестър и Тотнъм също ще играят в Европа, но в доста по подценявания от англичаните турнир – Лига Европа. Може би най-разочароващ бе денят за „лисиците”, които в един момент от сезона се смятаха за конкурент на Ливърпул за титлата.

Емоциите в Астън Вила пък са на другия полюс, след като успя да запази елитния си статус и за новата кампания. Бирмингамци стигнаха до 1:1 при визитата си на Уест Хем и с оглед на резултатите на Уотфорд и Борнемут, успяха да се спасят.

Голмайсторския приз отива в ръцете на Джейми варди, който завърши кампанията с 23 попадения, едно повече от Пиер-Емерик Обамеянг и Дани Ингс.

Всичко най-интересно от последния ден във Висшата лига проследихме на живо:


Топ 4: Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Челси

Лига Европа: Лестър, Тотнъм 

Изпадащи: Норич, Борнемут, Уотфорд


Край на всички двубои!

19:56 ГОЛ за Манчестър Юнайтед! Кошмарна грешка на Каспер Шмахйел, който подари топката на Джеси Лингард, а фубтолистът на Юнайтед на празна врата реализира за 2:0. Това е първи гол за Лингард във Висшата лига от декември 2018 година.

19:50 5:0 за Сити срещу Норич! Кевин де Бройне се разписва в последната минута. 

19:48 ГОЛ за Ливърпул! Садио Мане е точен за шампионите минута преди края.

19:46 Каква драма само! Уест Хем изравнва на Астън Вила секунди, след като гостите поведоха. Ярмоленко бележи за "чуковете".

19:45 ГООООЛ за Астън Вила, който най-вероятно спасява тима в елита. Джак Грийлиш бележи шест минути преди края!

19:43 Дани Ингс бележи за Саутхемптън, правейки 3:1 срещу Шефийлд Юнайтед и се доближава на 1 гол до Джейми Варди в спора за голмайсторския приз. 

19:42 Сити разбива Норич! Рияд Марез бележи за 4:0.

19:40 ГОЛ за Борнемут! Жуниор Станислас като че ли осигурява победа на гостите срещу Евертън! Манчестър Сити също бележи срещу изпадналия Норич - 3:0. Точен за "гражданите" е Рахийм Стърлинг. 

19:31 Нови два гола! Дани Уелбек намалява за Уотфорд срещу Арсенал за 2:3, а Че Адамс вкарва втори гол за Саутхемптън за пълен обрат срещу Шефийлд Юнайтед - 2:1

19:28 ГОЛ за Манчестър Юнайтед, който доближва тима до заветната цел! Бруно Фернандеш бележи от дузпа, за да даде преднина на Юнайтед срещу Лестър в 71-ата минута. За момента Топ 4 изглежда така: Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Челси. 

19:20 Пълен обрат за Ливърпул. Дивок Ориги бележи за "червените" в 59-ата минута и прави 2:1 в полза на мърсисайдци. 

19:10 ГОЛ за "Селхърст Парк". Кристъл Палас изравнява на Тотнъм, точен за домакините е Джефри Шлуп в 53-ата минута.

19:08 Първи гол след почивката! Че Адамс изравнява за Саутхемптън срещу Шефийлд Юнайтед. 


След 45 минути игра и на база резултатите до този момент:

Топ 4: Ливърпул, Манчестър Сити, Челси, Манчестър Юнайтед

Лига Европа: Лестър, Тотнъм

Изпадащи: Борнемут, Уотфорд, Норич


Край на първите полувремена на мачовете.

18:48 ВТОРИ гол за Челси само минута, след като поведе в резултата. Оливие Жиру наказва "вълците" за 2:0!

18:46 Кевин де Бройне вкарва на Норич и прави резултата 2:0 в полза на "гражданите"

18:45 Много важен гол за Челси в самия край на първта част! Мейсън Маунт вкарва за 1:0!

18:45 Бърз отговор на Борнемут срещу Евертън! "Червешките" отново излизат напред в резултата. Доминик Соланке вкарва в продължението на първата част!

18:45 Уотфорд връща гол на Арсенал. Трой Дийни бележи от дузпа.

18:43 Гол за Евертън. "Карамелите" изравняват на Борнемут и разбиват надеждите на гостите за спасение. Точен за домакините е Мойс Кийн в 41-ата минута.

Снимки от мачовете до този момент:

18:39 Шампионът Ливърпул изравнява на Нюкасъл! "Червените" успяват да се върнат в мача след изненадващия гол в първата минута на Нюкасъл. Върджил ван Дайк бележи за мърсисайдци в 38-ата минута за 1:1.

18:34 ГОЛ за Арсенал! Втори гол на Обамеянг, който се доближава изключително много до лидера при голмайсторите Джейми Варди. Разликата между двамата е вече само един гол. По всичко личи, че Уотфорд играе последния си мач във Висшата лига. Арсенал - Уотфорд 3:0.

18:32 Бруно Фернандеш бележи във вратата на Лестър, но попадението не е зачетено заради явна засада. 

18:30 Какво се случва в най-напечения сблъсък от последния кръг - Лестър - Манчестър Юнайтед? ВИЖТЕ ТУК!

18:28 Гол на "Сейнт Мери"! Шефийлд Юнайтед повежда като гост на Саутхемптън с 1:0. Точен за "остриетата" е Джон Лундстрам.

18:24 Втори гол за Арсенал! Ситуацията за Уотфорд става почти безнадеждна. Домакините повеждат с 2:0 след гол на Тиърни. За момента това означава, че "стършелите" ще играят в Чемпиъншип през новия сезон. 

18:20 Гол за Брайтън! "Чайките", които се спасиха в предишния кръг, повеждат при визитата си на Бърнли. Точен в 20-ата минута е Бисума.

18:13 Изненада! Джошуа Кинг извежда Борнемут напред в резултата тима на Борнемут срещу Евертън. "Черешките" имат нужда от победа и загуби на Уотфорд и Астън Вила, за да се спасят драматично. За момента Уотфорд губи своя мач!

18:13 Важен гол и за Тотнъм! "Шпорите" повеждат на Кристъл Палас и за момента изправарват Уулвърхемптън на шестото място. Точен за гостите е Хари Кейн. 

18:11 ГОЛ за Манчестър Сити. Домакините повеждат на Норич с гол на Габриел Жезус в 11-ата минута. Само няколко по-рано, попадение на Онел Ернандес бе отменено. 

18:06 Арсенал също повежда в своя двубой. Обамеянг, който се бори за Златната обувка във Висшата лига бележи с 6-ата минута на Уотфорд. Нападателят вече има 21 гола и изравнява на втората позиция Дани Ингс. Лидер е Варди с 23 гола. Това не е никак добра новина за гостите от Уотфорд, които са замесени в борбата за оцеляване. 

18:01 Първи гол, секунди след началото на срещите. Още в първата минута Нюкасъл повежда на шампиона Ливърпул на "Сейнт Джеймсис Парк"

18:00 Начало на всички мачове от последния кръг.

17:45 Кой ще стане голмайстор на Висшата лига за сезон 2019/2020?

В момента претендентите са трима, като най-големи шансове за това има нападателят на Лестър Джейми Варди. Англичанинът има 23 гола на сметката си, а днес тима му се изправя срещу Манчестър Юнайтед, който като „лисиците”, също търси място в Топ 4.

С 21 попадения е Дани Ингс от Саутхемптън, който се изправя срещу Шефийлд Юнайтед. Нападателят на Арсенал Пиер-Емрик Обамеянг е с 20 гола и мач срещу Уотфорд.

17:20 Давид Силва ще бъде капитан на Манчестър Сити в последния си двубой за "гражданите", които посрещат изпадналия Норич на своя 'Етихад".

17:10 Каква е ситуацията с Топ 4? Кой от какво има нужда?

Челси: Челси ще се класира за Шампионска лига, ако избегне загуба днес. Ако Челси загуби, то „сините” ще се класират  за турнира, при условие, че Манчестър Юнайтед победи Лестър.

Манчестър Юнайтед: „Червените дяволи” ще се класират за ШЛ, ако не запишат поражение. Ако тимът на Солскяер падне от Лестър, то ще трябва да се надява на загуба на Челси, за да се класира.

Лестър: Лестър ще се класира за Шампионска лига, ако победи Манчестър Юнайтед. Равенството също би било достатъчно, но в същото време Челси трябва да загуби.

17:00 Какво е нужно на отборите, борещи за оцеляване?

Астън Вила: Астън Вила ще остане във Висшата лига, ако запише същия резултат като Уотфорд, освен ако и двата тима не загубят, а в същото време Борнемут победи Евертън.

Уотфорд: Ако Астън Вила спечели срещу Уест Хем, то Уотфорд ще трябва да запише победа с два или повече голове, за да оцелее. Ако Астън Вила направи равен, то всяка победа на „стършелите” би ги оставила в дивизията. Равенството обаче не.

Борнемут: Борнемут ще остане във Висшата лига, ако спечели, а в същото време Астън Вила и Уотфорд загубят. 


В предпоследния кръг пък Ливърпул получи така жадуваната си титла. „Червените” бяха наградени с трофея след зрелищното 5:3 срещу Челси. Припомнете си вълнуващите моменти с нашата галерия:

По традиция всички мачове са в един и същи час. Те стартират в 18:00 часа българско време. В каналите на “Нова Броудкастинг Груп” ще имате възможност да наблюдавате пряко три двубоя. По DIEMA SPORT е срещата Челси – Уулвърхемптън, по DIEMA SPORT 2 Лестър – Манчестър Юнайтед, а по NOVA SPORT – Кристъл Палас – Тотнъм.

В GONG.BG пък ще проследим всички развръзки на върха и в дъното на класирането на живо.