Манчестър Юнайтед се класира за Лига Европа, макар че поднесе поредното си изключително слабо представяне за сезона и загуби в гостуването си на Кристъл Палас с 1:0.

Единственото попадение в двубоя бе дело на Уилфред Заха в 37-ата минута, а на трибуните бе и новият мениджър на “червените дяволи” Ерик тен Хаг, заедно с очакваните да бъдат обявени за негови помощници Мичъл ван дер Гааг и Стив Макларън, които едва ли са останали очаровани от бъдещия си тим.

Двата отбора започнаха сравнително спокойно двубоя, но с преминаването на 20-ата минута сякаш рязко бяха вдигнати оборотите. Те си размениха по една солидна опасност, само в рамките на две атаки, когато първо Антъни Еланга напредна отлично и пусна успореден пас, но Бруно Фернандеш не успя да стигне до топката и да я прати в опразнената врата.

Малко след това Уилфред Заха се оказа очи в очи с Давид де Хеа в 29-ата минута, но испанецът отрази. Абсолюто същата ситуация се повтори само две минути по-късно, но отново испанският страж на “червените дяволи” бе стабилен.

Късметът се усмихна на крилото в 37-ата минута, когато в Бруно Фернандеш допусна сериозна грешка при тъч към себе си и в желанието си да подаде бързо всъщност изведе Заха в отлична позиция, а той с удар от границата на наказателното поле се разписа за 1:0.

След попадението футболистите на Ралф Рангник опитаха да наложат известно свое превъзходство, но допускаха чести грешки при разиграването си, а напрежението в тях бе осезаемо.

Отлично положене пред тях се появи в 53-ата минута, когато Ханибал получи отлична топка в наказателното поле и можеше да се окаже очи в очи с вратаря, но там отлична реакция на централния бранител Джеол Лорд предотврати опасността. Именн младокът отправи опасен удар в 60-ата минута, но Висенте Гуаита реагира отлично и спаси. Играчите на Ралф Рангник бяха близо до изравняване благодарение на много неориентирано изпълнение от страна на Йоаким Андерсен, който изчисти топката с глава при центриране на Мата, но тя в крайна сметка не попадна в мрежата.

Последните минути на двубоя не предложиха нищо забележително, а бяха изпъстрени с нарушения и повече нервност отколкото футбол. Въпреки загубата Манчестър Юнайтед все пак запази шестото си място с 58 точки и ще играе в Лига Европа през следващата година. От своя страна Кристъл Палас събра 48 точки и зае 12-ото място.