Лутън взе историческа първа победа във Висшата лига. Шапкарите, които влязоха във Висшата лига през лятото и участват в надпреварата за първи път в историята си, надвиха 2:1 като гост Евертън. Головете на Локър и Морис в рамките на 13 минути през първото полувреме се оказаха достатъчни за успеха на "Гудисън Парк". Доминк Калвърт-Люин върна един гол преди паузата, но Евертън не успя да стигне до повече.

Gulliver/GettyImages
14 снимки

Лутън за последно бе в елита на Англия в последния сезон преди създаването на Висшата лига. Когато Шапкарите за последно спечелиха мач в елита, Йън Райт изпревари Гари Линекер за голмайсторския приз, Диего Марадона играеше за Наполи, Пеп Гуардиола точно бе завършил първия си пълен сезон като играч на Барселона, Лийдс беше шампион на Англия, а Мохамед Салах не беше роден.

С успеха Лутън се измъкна от зоната на изпадащите и има 7 точки, които го поставят на 17-о място. „Шапкарите“ имат и мач по-малко от останалите, който е идната седмица срещу Бърнли. Срещата трябваше да е във втори кръг, но заради реконструкцията на "Кенилуърд роуд" бе отложена.