Отборът на Стоук Сити постигна минимална победа с 1:0 над Нюкасъл в последен мач от 6-я кръг на Висшата лига. Единственият гол в мача бе дело на Питър Крауч, който бе точен през първата част. Гостите от Нюкасъл, на свой ред, имаха своите възможности, като в самия край на срещата удариха и греда.

Мачът се разви в доста високо темпо като положения имаше и пред двете врати. През първата част обаче Стоук Сити демонстрира забележителна активност и освен едно попадение, което отбеляза, се отчете и с още няколко опасни атаки. Същевременно „свраките“ имаха превес по отношение на владение на топката, но трудно намираха пътя към вратата на домакините.

„Грънчарите“ излязоха напред в резултата след четвърт час игра. Виктор Моузес напредна от ляво, центрира в наказателното поле, а там Питър Крауч се извиси над всички и с глава насочи топката в мрежата на гостите за 1:0.

Последваха още няколко положения пред вратата на Нюкасъл, които обаче не доведоха до нови попадения. Така играчите се оттеглиха на почивка с гол с гол аванс, а след нея Нюкасъл излезе решен да търси изравнително попадение. Домакините обаче затвърдиха добрите впечатления, които бяха оставили с играта си през първите 45 минути, а в 62-ата минута един от най-активните на терена Виктор Моузес отправи много опасен удар, който като по чудо не се озова във вратата.

В 79-ата минута Марко Арнаутович проведе скоростна атака, стигна до наказателното поле, отправи изстрел, но топката мина в страни от левия стълб на вратата на Тим Крул.

Шест минути преди края Нюкасъл изпусна идеална възможност да изравни, след като Джак Колбек засече центриране от дясно, но ударът му нацели напречната греда.

В класирането Стоук Сити е 11-и с 8 точки, а Нюкасъл е 19-и с 3.