Джейми Уърд-Праус отбеляза третия си гол в мачове от Премиър лийг, за да донесе точката на своя Саутхемптън срещу Кристъл Палас в мач от 24-ия кръг от Премиършип.

Мачът срещна отбори, които са замесени в борбата за оцеляване, а Уилфред Заха даде аванс на лондончани в 41-ата минута след добра асистенция на Андрос Таунзенд.

В 76-ата пък Мат Таргет пусна отлично по земя пас към Уърд-Праус, който стреля с десния крак по земя и изравни резултата на „Сейнт Мерис”.

В 87-ата пък двамата голмайстори бяха замесени в ключов момент. Заха поиска нарушение срещу него от Уърд-Праус, ала главният съдия Андре Маринър не отсъди фаул. Това разгневи Заха, като реферът му показа втори жълт картон, гонейки го, а английското крило иронично аплодира решението му.

Това не спомогна по никакъв начин на Саутхемптън да вземе повече от точката при домакинството си. По този начин Кристъл Палас остана 15-и с 23 точки, колкото има и 16-ия Саутхемптън. От този резултат най-печеливш излезе Нюкасъл, който във вторник поднесе голямата "бомба" в Англия, надвивайки шампиона на Англия - Манчестър Сити, с 2:1. Така "джордитата" се изкачиха до 14-ото място с 24 пункта.