Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън настоява, че се е почувствал „в пълна безопасност“ след подновяването на тренировки въпреки пандемията от коронавирус тази седмица.

Възпитаниците на Юрген Клоп стартираха занимания, спазвайки препоръките за социална дистанция, на малки групи в сряда. Въпреки че всички играчи и хора от персоналите във Висшата лига бяха тествани за вируса, полузащитникът на Челси Н‘Голо Канте и нападателя на Уотфорд Трой Дийни избраха да не тренират поради опасения за здравето си. Въпреки това, полузащитникът на Англия Джордан Хендерсън е сигурен, че е било направено всичко необходимо за гарантирането безопасността на играчите на Ливърпул на тренировъчната база в Мелууд.

„Почувствах се много комфортно с всички мерки, които предприе Висшата лига и клубовете, заедно с моите съотборници. Тестването, температурните проверки, социалната дистанция и дезинфекцията – всичко е на много високо ниво след завръщането към тренировки. Хората правят всичко възможно да сме във възможно най-голяма безопасност. Чувствам се в пълна безопасност, докато тренирам“, разкри Хендерсън за Sky Sports.

Капитанът на мърсисайдци сподели, че напълно разбира играчите, които не искат на този етап да подновяват тренировки. „Напълно уважавам тяхното мнение. Всеки се намира в трудна ситуация в дома си, и в крайна сметка, ако не се чувстваш комфортно, не трябва да бъдеш принуждаван или подлаган на натиск да се върнеш обратно на работа. Ако някой от съотборниците ми се почувства по същия начин, ще го уважа и подкрепя“, каза още той.

При 25 точки аванс на върха в класирането преди преустановяването на шампионата, Хендерсън остана мотивиран по време на карантината да запази възможно най-добра форма. „Нищо не се е променило в мнението ми, че трябва да се завърнем, когато е безопасно. Останах в оптимална форма по време на карантината и съм готов да се включа на най-високо ниво. Това беше нашата мотивация“, завърши Хендо.