Oтборът на Арсенал постигна изключително трудна победа с 3:2 при домакинството на Астън Вила от шестия кръг на Висшата лига. "Топчиите" изоставаха с гол пасив на почивката, като десният бек Ейнсли Мейтланд-Найлс беше изгонен в 41-та минута за два жълти картона. Головете за обрата отбелязаха Никола Пепе, Калъм Чеймбърс и Пиер-Емерик Обамеянг, а за гостите точни бяха Джон Макгин и Уесли. 

Двубоят започна с няколко положение за гостуващия тим. Точни удари към вратата на Бернд Лено отправиха Джон Макгин на два пъти и Анвар Ел-Гази. Ударите обаче бяха прави в стража на Арсенал. 

Натискът на гостите все пак се отплати в 20-та минута. Ел-Гази получи възможност да пласира центриране отляво, а на далечната греда от втора позиция изникна Джон Макгин, който изненада Матео Гендузи, за да направи резултата 1:0 в полза на "виланите". 

Постепенно Арсенал заигра по-добре, като до края на полувремето точни удари отправиха младокът Букайо Сака и Никола Пепе, но до гол не се стигна. За сметка на това обаче положението на Арсенал се усложни допълнително в 41-та минута. Бекът Ейнсли Мейталнд-Найлс беше изгонен за втори жълт картон, но на повторенията се видя, че изгонването е в не малка степен пресилен. 

В началото на втората част "артилеристите" все пак успяха да реагират. В 58-та минута, след необмислена проява на защитника на Вила Бьорн Енгелс и фаул срещу Гендузи, реферът Джон Мос отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Пепе, който без проблеми вкара за 1:1. 

Само 60 секунду обаче по-късно гостите отново шокираха Арсенал. Джак Грийлиш напредна, влезе в наказателното поле и намери нападателя Уесли, който изпревари Давид Луис и отбеляза за 2:1. 

Това обаче като че ли даде нов тласък на състава на Унай Емери. "Топчиите" не се отказаха да преследват обрата и пътят към такъв беше разровен в 81-та минута. Матео Гендузи намери Калъм Чеймбърс на задната греда. След кратко разбъркване бекът на Арсенал успя да достигне до топката и със странен удар да намери далечния ъгъл на вратата на Астън Вила за 2:2. 

Няма и 3 минути по-късно обратът на "Емиратс" беше пълен. Домакините получиха право да изпълнят пряк свободен удар на около 20 метра фронтално срещу вратата на съперника. Зад кълбото застана габонецът Обамеянг, който отново напомни за феноменалната си класа, бележейки във вратарския ъгъл за 3:2, което се оказа и крайния резултата от срещата. 

По този начин Арсенал се изкачи до 4-та позиция в класирането, с 11 пункта след 6 мача и на само 2 зад 2-рия в класирането Манчестър Сити. Вила, от своя страна, остана на 18-то място с едва 4 спечелени пункта.