Изминаха почти 10 години от смяната на собственика на Манчестър Сити. На 1 септември 2008 година компанията "Абу Даби Груп" поема юздите на клуба като това им струва 200 милиона паунда.

Новите шефове имат сериозни амбиции да превърнат Сити в световна сила и влагат ужасно много средства в закупуването на класни играчи. 

Целите на следващото голямо пазаруване на Гуардиола

"Гражданите" определено нямат кой знае каква история, особено спрямо ветераните във Висшата лига. Въпреки това разполагат с много, много пари, но понякога и те не са достатъчни. 

В днешно време като че ли словосъчетанието "клубна принадлежност", не означава нищо. Фланелките биват сменяни ежедневно - едни се захвърлят в замяна на по-добре платени. 

Сити възнаграждава Гуардиола с нов едногодишен договор

И така "гражданите" започват своята офанзива на трансферния пазар и към ден днешен разполага с най-големия бюджет в Премиърлийг. 10 години след началото на мащабния проект, усилията и хвърлените пари се оказва, че не са на вятъра и безапелационно отборът, воден от Хосеп Гуардиола, е новият шампион на Англия. 

През годините обаче има един малък брой добри играчи, които са отхвърлили парите на "гражданите" и са предпочели друг път на развитие. Испанското издание "AS" разкрива кои са те. Вижте в галерията ни!