Лестър не успя да срази борещия се за оцеляването си във Висшата лига Евертън  на "Гудисън Парк" в отложена среща от 18-ия кръг. Попадението за тима на Брендън Роджърс отбеляза Харви Барнс в 5-ата минута на срещата, докато за тима на Лампард голът бе отбелязан в самия край на двубоя от Ричарлисон. С равенството мърсисайдци се откъснаха на 4 точки от първия тим под чертата - Бърнли, който е с 25 пункта. 

Gulliver/GettyImages
46 снимки

 В самото начало на срещата "карамелите" можеха да инкасират попадение, но навременна намеса на Шеймъс Колман предотврати ранно откриване на резултата. В 5-ата минута Барнс все пак откри резултата. Тилеманс и Рикардо си раздадоха топката добре, след което Мадисън получи извеждащ пас и намери Барнс на далечната греда. Крилото стреля отблизо и намери мрежата на Пикфорд

Отговорът на домакините дойде едва през втората част – четири минути след нейното начало Иуоби пропусна хубава възможност да изравни, след като стреля над вратата от изгодна позиция.В средата на полувремето Шмайхел спаси опасен удар на Ричарлисон. В 79-ата минута Фофана засече с глава центриране от корнер, но топката премина на сантиметри от гредата.

В добавеното време все пак Ричарлисон се реваншира за двата си сериозни пропуска и донесе точката на Евертън. Деле Али центрира отдясно, а Рондон чукна към бразилеца, който от броени метри стреля в ъгъла.

 

В друга среща от Висшата лига:

Нюкасъл - Кристъл Палас 1:0

1:0 Мигел Алмирон 32`