Мениджърът на Челси Франк Лампард записа своя неофициален треньорски дебют начело на отбора, на който отдаде 13 години като футболист. „Сините” от Лондон завършиха 1:1 срещу ирландския Бохемиънс в първия мач под ръководството на бившия английски национал.

Нападателят Миши Батшуай изведе Челси напред в резултата след само 8 минути игра. За ирландците изравнителният гол отбеляза каращият проби Ерик Молой. 26-годишният ирландец се разписа в 89-ата минута, за да фиксира крайния резултат.

Самият Лампард не отдаде голямо значение на изхода от срещата, като заяви, че основният приоритет за него е бил да провери физическото състояние на всеки от наличните  играчи. „Имам метод на работа, който може да бъде изтощителен за играчите и искахме да подходим направо. Сега искам да ги изпотя, защото именно затова е предсезонната подготовка”, заяви 41-годишният специалист след срещата.

„Трябва да напънем, защото искаме да видим кондиция и интензивност в нашата игра. Доволен съм не само от начина, по който вършеха работата си на практика, но и от поведението и отношението. Отдавна не бяхме играли заедно и това ни беше първият мач, така че имаше известно напрежение. Отделно от това натоварваме сериозно момчетата”, допълни Лампард.

Челси стартира сезона си във Висшата лига на 11 август, когато гостува срещу Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд”.