Дузпа спаси Манчестър Сити в края на мача срещу Норич от 11-ия кръг на Премиършип. „Гражданите“ стигнаха по изключително труден начин до победата, което бе малко очаквано с оглед силното представяне на отбора в последните мачове. „Небесносините“ се наложиха с 2:1 срещу своя съперник на „Етихад“.

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини реши да запази Рахийм Стърлинг за предстоящия мач на тима от груповата фаза на Шампионската лига и го остави на резервната скамейка. Бившият футболист на Ливърпул обаче се наложи да влиза в игра през второто полувреме.

Очаквано двубоят започна с домакински натиск. В 11-та минута Вилфрид Бони отправи опасен удар, а Джон Руди в последния момент се намеси решаващо и не позволи на топката да премине гол линията. Десет минути по-късно Бони отново изпробва късмета си, но ударът му не бе точен. В 27-та минута се откри поредната възможност пред Бони, който стреля, но за негова жалост топката премина на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Джон Руди.

Първата сериозна опасност пред вратата на Джо Харт бе в 28-та минута, когато Мат Джарвис тества английския национален вратар, но той внимаваше и успя да спаси.

Джон Руди направи феноменално спасяване в 34-та минута, когато отрази удар на Яя Туре от фаул и успя да извади топката от горния си десен ъгъл и да избие в корнер.

В 42-та минута след центриране от корнер в наказателното поле на Норич Венсан Компани стреля с глава, но встрани от левия стълб на вратата на Руди.

Манчестър Сити поведе в резултата в 67-та минута, когато Кевин Де Брюин центрира от корнер в наказателното поле на Норич, където Николас Отаменди бе изпуснат от защитата на гостите. Аржентинецът засече топката с глава и я изпрати в горния ляв ъгъл на вратата на Джон Руди.

Норич успя да изравни резултата в 83-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Манчестър Сити Джо Харт не успя да улови убедително топката, а я изпусна пред гол линията и отблизо Камерън Джеръм не пропусна да се разпише за 1:1.

Манчестър Сити получи правото да изпълни дузпа, след като в 88-та минута Рахийм Стърлинг се опита да изпрати топката във вратата на Норич, тъй като стражът Джон Руди бе излязъл неразчетено напред. Стърлинг стреля, но Ръсел Мартин изби топката с ръка, което не остана незабелязано от съдията Робърт Медли, който посочи бялата точка и изгони с директен червен картон защитника на Норич. Наказателният удар бе реализиран от Яя Туре в 89-та минута.

Дълбоко в добавеното време на срещата домакините получиха право да изпълнят втора дузпа в мача, след като Роби Брейди спъна Рахийм Стърлинг в наказателното поле на Норич. Александър Коларов изпълни наказателния удар, но изпрати топката встрани от левия стълб на вратата на Джон Руди.

Така Манчестър Сити стигна до много трудна победа с 2:1 срещу Норич.

„Гражданите“ запазиха първата си позиция в класирането с 25 точки, колкото има и Арсенал, но Манчестър Сити е с по-добра голова разлика. Норич е шестнайсти с 9 точки.