Отборът на Дарби Каунти се наложи с 2:1 над Чарлтън в последния английски мач за 2019 година, както и за цялото десетилетие. Въпреки че и двата отбора бяха опасно близо до зоната на изпадащите, драма в двубоя все пак не липсваше, тъй като и едните, и другите имаха отчаяна нужда от трите точки. В двубоя от 25-ия кръг на Чемпиъншип не липсваше нищо, тъй като бе белязан от голове, червен картон и дузпа. В герой на вечерта се превърна 18-годишният Джейсън Найт, който отбеляза и двата гола за "овните" и донесе победата на своя отбор. 

Домакините поведоха още в 10-ата минута чрез попадение на Джейсън Найт, но само 7 минути по-късно вече бяха с човек по-малко, тъй като Кристиан Биелик си изкара директен червен картон. Отново Джейсън Найт реализира в 77-ата минута, за да покачи резултата на 2:0 и точно когато нещата изглеждаха приключили, в края на срещата гостите получиха дузпа. На бялата точка застана Лайл Тайлър, който реализира и върна едно попадение за Чарлтън, но това бе всичко, на което гостите бяха способни.  

В началото на срещата Мартин Уагхорн получи топката, но след лошо овладяване от негова страна тя достигна до Найт, който я изпрати право в мрежата на Дилън Филипс, извеждайки домакините напред. 

Само 7 минути по-късно "овните" предоставиха числено превъзходство на своя съперник, след като Кристиан Биелик си изкара червен картон, след като влезе изключително грубо в краката на Конър Галахър и бе принуден да напусне терена преждевременно. Това по никакъв начин не оказа влияние върху играта на Дарби, който остана по-добрият отбор докрая на двубоя. 

До края на първата част не се случи нищо по-опасно, но драмата бе запазена за второто полувреме на срещата. 

Въпреки че са с човек по-малко, домакините все пак удвоиха своя аванс, отново чрез Найт. В 77-ата минута младокът се възползва от грешка на защитата, която се бе подредила ужасно и го бе оставила свободно и необезпокоявано да отправи своя изстрел а 2:0. 

Последваха настървени минути за Чарлтън, които дадоха резултат 5 минути по-късно, когато Галахър спечели дузпа за своите, а съотборникът му Тайлър бе точен от бялата точка и върна едно попадение за гостите, успявайки да заблуди Хамър, който се хвърли в грешната посока. 

Гостите обаче не съумяха да задържат темпото, а "овните" не се притесниха от допуснатия гол и резултатът остана в тяхна полза. 

Така Дарби Каунти се изкачи до 17-ата позиция в класирането и със своите 30 точки се отделя на цели 9 от зоната на изпадащите. Чарлтън пък има 28 пункта и се намира на 19-а позиция.