Манчестър Юнайтед сложи Ливърпул на мястото му, и постигна убедителна победа с 3:0 в голямото дерби на Англия.

Това е шеста поредна победа за Юнайтед, запазвайки шансовете да се бори с Челси и Ман Сити, които са на първите две места в подреждането, макар и все още с добра преднина. Ливърпул остава девети във Висшата лига.

"Червените дяволи" не оставиха съмнения, че именно те трябва да спечелят двубоя, въпреки че Ливърпул може да съжалява за много пропуснати ситуации, след силно начало на срещата.

Давид Де Хеа бе блестящ на вратата на Юнайтед, а Робин Ван Перси наниза седми гол срещу Ливърпул в Премиършип, оставайки само зад легендите Анди Коул и Тиери Анри по този показател.

Ман Юн си върна на Ливърпул за загубата с 0:3 отново на "Олд Трафърд", в последния мач между двата тима за първенство.

Търпението на Брендън Роджърс към Симон Миньоле приключи, и мениджърът на Ливърпул остави вратаря на пейката. Брадли Джоунс зае мястото му в рамката, а Марио Балотели остана на пейката за Ливърпул.

В състава на Луис Ван Гаал също имаше изненади - тийнейджърът Джеймс Уилсън започна мача в атаката на "червените дяволи".

Ливърпул имаше по-чистите възможности в началото на двубоя, но Рахийм Стърлинг бе спрян от Давид Де Хеа.

Манчестър Юнайтед откри резултата в първото си реално голово положение, след колективна грешка в защитата на Ливърпул, която остави паса на Антонио Валенсия да достигне с лекота до Уейн Рууни, и той от границата на пеналта шутира в центъра на вратата за 1:0.

За Брендън Роджърс проблемите продължиха, като Глен Джонсън получи травма в 23-та минута, и малко по-късно бе заменен принудително от Коло Туре.

В 40-та минута Юнайтед отбеляза и втори гол, и той бе зачетен, макар че бе от явна засада. Ашли Йънг центрира отляво, Робин ван Перси свали топката с глава в пеналта, и Хуан Мата, който бе доста видимо пред последния защитник на Ливърпул, добави във вратата.

На почивката в игра се появи Марио Балотели, а Лазар Маркович бе следващата промяна в състава на Брендън Роджърс.

Ливърпул направи нов сериозен пропуск в 50-та минута, когато Джони Еванс върна суперрисковано топката назад, тя бе отнета от Рахийм Стърлинг, но младокът се засуети и Давид Де Хеа за пореден път през сезона спаси Юнайтед.

Де Хеа спаси отново и в 67-та минута, нова отлична възможност за Ливърпул, в която отказаният от испанския страж бе Марио Балотели.

Резултатът стана класически в 71-та минута, след груба грешка на Деян Ловрен, и като цяло отбраната на Ливърпул. Хуан Мата намери Робин Ван Перси, и той от десетина метра бе безмилостен за 3:0.

Отново Марио Балотели пропусна, или по-скоро бе спрян за пореден път от Де Хеа, в 82-та минута. Минути по-късно отново италианецът бе на стрелкова позиция, но не се възползва от нея.

Робин Ван Перси имаше и последната възможност в мача, но този път Брад Джоунс направи решаващо спасяване, и затвори вратата си, за крайното "само" 3:0.