Челси се класира за третия кръг на турнира за Купата на Лигата – „Карабао Къп“, след трудна победа с 2:1 у дома над четвъртодивизионния АФК Уимбълдън. Маурисио Почетино даде почивка на някои играчи, но други от основния състав играха, поради контузиите на немалко футболисти. Рахийм Стърлинг не бе в групата, а Чилуел и Тиаго Силва останаха на пейката.

Гостите стреснаха феновете на „Стамфорд Бридж“, след като поведоха с гол от дузпа, която бе направена от вратаря Роберт Санчес. Стражът се размина с топката при центриране и връхлетя върху съперник, което означаваше наказателен удар. Джеймс Тили стреля в средата на вратата и откри в 19-ата минута.

Впоследствие Сините заиграха по-добре, въпреки промените в състава си и в добавеното време на първата част изравниха. Този път Нони Мадуеке спечели дузпа, която сам превърна в гол.

След паузата Челси натисна, а и съперникът сякаш се поизмори. Домакините трябваше да чакат до 72-ата минута обаче, за да стигнат до триумфа. Вратарят на Уимбълдън изрита топката в съотборник при опит да я изчисти, влезлият от пейката Енцо Фернандес стигна пръв до нея след рикошета и я прати в мрежата за 2:1.