Английският шампион Челси успя да измие срама от загубата с 1:0 от Уест Хем миналата седмица с победа над новака Хъдърсфийлд. “Сините” се наложиха над “териерите” с 3:1 в мача от 17-ия кръг на Висшата лига. Тимуе Бакайоко откри резултата в 23-ата минута, Уилиан удвои в 43-ата, а Педро оформи в 50-ата минута на срещата. Лоран Депоатр пък върна едно попадение в допълнителните минути на двубоя.

Така възпитаниците на Антонио Конте се изравниха по точки (35) с втория в класирането Манчестър Юнайтед, който е и с мач по-малко. Лондончани обаче са на цели 9 от лидера в класирането Манчестър Сити, на който му предстои гостуване на Суонзи. Хъдърсфийлд пък остава на 12-ата позиция с актив от 18 точки.

В самото начало на двубоя се откри чудесна възможност пред Педро. Испанецът дори успя да изпрати топката във вратата на Хъдърсфийлд, но голът му бе отменен заради отсъдена засада.

Гостите поведоха в 23-ата минута. Йонас Льосл допусна сериозна грешка, след като се подхлъзна и изпрати топката право към Виктор Моузес, който с глава намери Азар. Белгиецът с пета пусна към Уилиан, който напредна към наказателното поле и подаде на връхлитащия Тимуе Бакайоко. Французинът нахлу отляво и стреля към вратата на домакините. Крис Льове опита да изчисти и дори игра с топката, изпращайки я злощастно в собствената си врата. В крайна сметка обаче попадението бе записано на сметката на Бакайоко.

Уилиан удвои за Челси срещу Хъдърсфийлд в 43-ата минута. Аспиликуета с дълъг пас намери Маркос Алонсо на фланга, който демонстрира прекрасната си техника и прати красиво прехвърлящо центриране в пеналтерията. Уилиан пък успя да го превърне в гол, след като отклони с глава топката в левия ъгъл.

В самия край на полувремето Педро беше близо до трети гол в срещата. Бившият футболист на Барселона овладя добре в наказателното поле и шутира, но не успя да насочи добре топката, която попадна право в ръцете на Льосл.

Челси вече води с 3:0 над Хъдърсфийлд в мача от 17-ия кръг на Висшата лига.  В 50-ата минута Маркос Алонсо отново със страхотен пробив отляво. След това центрира в наказателното поле, къдетото Уилиан не успя да стреля, но все пак асистира на Педро, който с мощен шут прониза мрежата на Льосл за трети път.

В 59-ата минута Виктор Моузес проби от дясно и отправи удар, но ударът беше блокиран от защитник на домакините, който се хвърли по невероятен начин на шпагат.

В 62-ата пък Йоргенсен пък опита да застраши вратата на Тибо Куртоа за първи път от началото на мача. Футболистът на Хъдърсфийлд пробва шут от дистанция, който никак не беше лош, но в крайна сметка топката премина над напречната греда.

Домакините все пак успяха да се докопат до почетното попадение в самия край на срещата. Флоран Хадергьонай видя отлично освободилия се в наказателното поле Лоран Депоатр, който пласира хубавия си удар с глава в десния ъгъл.

В по-ранния мач от английското първенство Бърнли се наложи с 1:0 над Стоук Сити като домакин. Ашли Барнс вкара победното попадение в 89-ата минута на мача, след като получи топката в наказателното поле и успя да преодолее вратаря с шут в долния десен ъгъл. По този начин Бърнли се изкачи на четвъртата позиция във временното класиране. Стоук засега остава на 15-ата с 16 точки.

Кристъл Палас и Уотфорд пък си спретнаха супер двубой, в който "орлите" успяха да осъществят пълен обрат и то с голове в самия край на срещата. Мачът завърши при резултат 2:1, като негативната серия от четири мача без победа за "стършелите" продължава. Кристъл Палас пък записа първа победа също от 4 мача насам. 

Гостите откриха рано-рано, след като Ричарлисон центрира към далечната греда, където Дарил Янмаат успя да засече с глава, променяйки резултата на 1:0.

Том Клевърли бе изгонен в 87-ата минута, след като получи втори жълт и съответно червен картон. Само 2 минути след това Бакари Сако вкара изравнителното попадение в срещата, след като успя да изпрати отбита топка във вратата на гостите. 

В последните секунди от добавеното време Джеймс МакАртър се превърна в герой за "орлите", след като реализира победното попадение в срещата. 

Така последният в класирането Кристъл Палас излезе от поне за малко от зоната на изпадащите и се нареди на 17-ата позиция с актив от 14 точки. Уотфорд пък остава на 9-ото място с 22.